Copos, acuzat de plagiat in inchisoare: Verdictul Universitatii din Bucuresti

Luni, 15 Iunie 2015, ora 14:55
6338 citiri
Copos, acuzat de plagiat in inchisoare: Verdictul Universitatii din Bucuresti
Foto: adelin-petrisor.ro

Scandalul de plagiat in care este implicat George Copos, fostul patron al Rapidului, este departe de final.

Comisia de etica a Universitatii din Bucuresti, sesizata de istoricul Catalin Parfene, cel care sustine ca una dintre lucrarile publicate de Copos din puscarie seamana izbitor cu lucrarea sa de disertatie, a prezentat primele concluzii.

Potrivit unui comunicat oficial al Universitatii Bucuresti, membrii comisiei au sesizat mai multe similitudini intre cele doua lucrari, motiv pentru care o analiza de continut.

"Comisia a constatat ca examinarea suspiciunii de plagiat cere o expertiza de continut si nu numai de forma, ca in cazul plagiatului comun, gen copy-paste. Numarul mare de similitudini, de mai multe tipuri, a justificat aceasta decizie. De aceea, Comisia de etica va solicita infiintarea unei comisii de experti care va examina cele doua lucrari din perspectiva suspiciunii de plagiat. Rezultatul expertizei si eventualele sale consecinte vor fi facute publice", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Profesorul coordonator al ambelor lucrari, Stelian Brezeanu, ar putea avea si el de suferit dupa ce i-a luat apararea lui Copos.

"In ce priveste conduita academica a domnului profesor emerit Stelian Brezeanu, Comisia a constatat ca modul in care acesta a intervenit public privindu-l atat pe fostul sau masterand, domnul Catalin Parfene, dar si pe autorul George Copos, este cel putin discutabil. In aceasta privinta, Comisia va face recomandari Facultatii de Istorie si Universitatii din Bucuresti."

George Copos a fost eliberat conditionat din inchisoare, acolo unde a ajuns dupa condamnarile primite in dosarele Transferurilor si Loteria 1 si pentru ca publicat mai multe lucrari stiintifice in perioada petrecuta in spatele gratiilor.

Una dintre acestea, "Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV si XVI" este suspecta de plagiat.

Istoricul Catalin Parfene a sesizat autoritatile competente sustinand ca lucrarea lui Copos este similara cu lucrarea sa de disertatie, care se numeste "Domnii Tarilor Romane si Sud-estul Europei. Aspecte ale politicii lor matrimoniale (secolele XIV-XVI) ".

In plus, cele doua lucrari au avut acelasi profesor coordonator, pe Stelian Brezeanu.

M.D.

Citește și:
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că Bucureştiul este „un oraş blocat în momentul de faţă, confruntat cu lipsa de perspectivă, cu un management cu probleme şi cu o...
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că România merită să fie în Schengen, iar misiunea PNL este să continue demersurile în atingerea acestui obiectiv. „Mai întâi despre problema cea...
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Copos, acuzat de plagiat in inchisoare: Verdictul Universitatii din
Sambata, 10 Decembrie 2022
Franța
21:00
Anglia
Sambata, 10 Decembrie 2022
Maroc
17:00
Portugalia
Marti, 13 Decembrie 2022
Argentina
21:00
Croația
Miercuri, 14 Decembrie 2022
21:00
Echipe
M
V
E
I
G
P
3
2
1
0
5 - 1
7
3
2
0
1
5 - 4
6
3
1
1
1
4 - 3
4
3
0
0
3
1 - 7
0