Copos afla verdictul in procesul Loteria pe 25 august

Miercuri, 13 August 2014, ora 12:14

   

Copos afla verdictul in procesul Loteria pe 25 august
Tribunalul Bucuresti a amanat miercuri, pentru 25 august, pronuntarea deciziei in dosarul Loteria I, in care George Copos este acuzat de evaziune fiscala de peste un milion de euro, cu ocazia vanzarii unor spatii ale firmei Ana Electronic catre Loteria Romana.

Instanta a amanat pentru a treia oara pronuntarea deciziei in dosarul Loteria I, care a avut ultimul termen de judecata in 7 iulie. In acest dosar, George Copos a fost condamnat, in 29 ianuarie, de Judecatoria Sectorului 2, la patru ani de inchisoare cu executare.

Instanta i-a condamnat atunci la cate patru ani de inchisoare pe Gilio Giuzepe Roza si Stelian Ioan Ratiu, pentru evaziune fiscala, si pe Nicolae Cristea, fost director general al Loteriei Romane, pentru complicitate la evaziune fiscala, iar Gabriel Rogoveanu a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare, pentru complicitate la evaziune fiscala.

Procesul Loteria: George Copos, la verdict

Sentinta a fost atacata cu apel la Tribunalul Bucuresti, care va da o decizie definitiva.

George Copos si ceilalti patru inculpati au fost trimisi in judecata in iunie 2006.
Potrivit anchetatorilor, in perioada iulie-decembrie 2004, Copos, in calitate de asociat si presedinte al Consiliului de administratie in cadrul Ana Electronic, impreuna cu Roza si cu sprijinul lui Cristea si Rogoveanu, s-ar fi sustras de la plata obligatiilor fiscale, aducand bugetului de stat un prejudiciu de 39.461.121.820 de lei (peste un milion de euro, la valoarea cursului de schimb de la acea data).

Folosind mecanismul interpunerii de noi proprietari in procesul de vanzare-cumparare, respectiv SC Romtur GM Impex SRL, Niculaie Ghinea si Ion Matei, inculpatii ar fi ascuns sursa impozabila cu ocazia vanzarii unui asa-zis "pachet" de 38 de spatii comerciale, proprietate a firmei Ana Electronic, catre Compania Nationala Loteria Romana, sustin anchetatorii.

Acelasi mecanism ar fi fost folosit, potrivit DNA, si la achizitia de catre Loterie a spatiului comercial din Cluj-Napoca de la SC Transilvania Oil, prin intermediul lui Stelian Ioan Ratiu.

In rechizitoriu se mai arata ca Nicolae Cristea - fost director general si presedinte al Consiliului de Administratie in cadrul Companiei Nationale Loteria Romana - ar fi platit 800.000 de dolari clubului de fotbal Rapid, ca sponzorizari si publicitate, in perioada 1996-1999.

In plus, in 2002, Loteria Nationala a inchiriat pentru cinci ani, de la clubul Rapid, un panou publicitar in afara stadionului Giulesti pentru suma de 175.000 de dolari pe an, pret de patru ori mai mare decat cel al pietei, au mai aratat procurorii.

In privinta acestor sponsorizari, procurorii au mentionat, in dosar, ca nu au dispus inceperea anchetei, ci doar au vrut sa sublinieze relatiile stranse dintre Copos si Cristea.

Procurorii au mentionat ca relatia de "afaceri privilegiate" dintre Copos si Cristea a inceput cu mult timp in urma, cand Loteria a inceput sa dea ca premii televizoare de la Ana Electronic, unde Copos este actionar.

George Copos este incarcerat la Penitenciarul Rahova, unde executa pedeapsa de trei ani si opt luni de inchisoare primita in dosarul transferurilor de jucatori.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1611 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MosGerila
rank 5
Inca un caz de escrocherie fiscala la un nivel de gainari.
In general escrocii sint persoane inteligente, care profita de naivitatea victimelor.

In acest caz, sint niste gainari ordinari, care au un nivel de frauda inferior puterii de descoperire al administratiei: niste hotio pro sti. Toata desconsideratia, in doza dubla: pentru hotie si pentru pr ostie.

NB Pacat ca trebuie sa scriu ca un agramat din cauza mecanismului automat de cenzura a termenilor. Utilizarea acestui mecanism stupid, in locul unei moderari umane si inteligente este un punct negativ al acestui site web de stiri. Poate ca este mai bine sa angajati un webmaster moderator, suficient de instruit incat sa permita libera expresie in limite de decenta, fara cenzura automata.
Kikiki
rank 2
Draga Copos..
iti doresc la mai multi ani... si Tot Inainte!! asa
cum spuneai pe vremuri...caci la asa caracter meriti totul cu varf si indesat...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor