Romania, penalizata de UE si pentru dosarul lui George Copos

Vineri, 24 Iulie 2009, ora 11:14

   

Romania, penalizata de UE si pentru dosarul lui George Copos
Pe langa "eternele" dosare ale lui Adrian Nastase care apar cu ciclicitate in rapoartele pe Justitie ale Romaniei, ultimul document european il mentioneaza si pe George Copos, patronul clubului de fotbal "Rapid", cu cazul Loteria Nationala.

Comisia Europeana spune ca este socant faptul ca, din cele 462 de dosare in curs de judecata, in niciunul nu s-a pronuntat o sentinta in prima instanta si cu atat mai putin o sentinta finala, potrivit Pro Sport.

"Unul dintre aceste cazuri este cel al unui fost vicepremier, trimis in judecata pe 6 iunie 2006, al carui proces treneaza de peste trei ani fara ca macar actul de acuzare sa fi fost citit. Singurele actiuni in acest dosar se rezuma la discutarea unor elemente procedurale. Ancheta DNA in acest caz a durat mai putin de un an", se arata in raportul UE.

Procesul lui George Copos s-a amanat timp de doi ani si jumatate prin invocarea neconstitutionalitatii, pe care judecatorii au trimis-o Curtii Constitutionale.

Procurorii anticoruptie l-au trimis pe Copos in judecata pe 6 iunie 2007, insa avocatii sai au invocat imediat exceptia de neconstitutionalitate, referindu-se la un articol din legea dupa care functioneaza DNA. De atunci nimeni nu s-a preocupat prea mult de dosarul "Loteria Nationala".

Acuzat de evaziune fiscala de peste 1 milion de euro, George Copos are sanse reale sa scape de dosarul "Loteria". Presupusele infractiuni comise de Copos in 2004 sunt fapte care se vor prescrie in 2012.

"Eu nu am obstructionat si nu voi obstructiona niciodata justitia. M-am pus si ma voi pune intotdeauna la dispozitia justitiei. Acestea sunt insa dosare politice si imense abuzuri", a declarat Copos.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1367 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Mihaela Cartis
rank 5
Pentru cei care au memoria scurta: acest individ in 2006 era vicepremier in guvernul Tariceanu din partea PC.
Pregatiti-va, ca il vom avea din nou in guvern dupa ce se vor prescrie faptele din dosarul "Loteria".
Intre timp, salvati fotografia, ca face toti banii (aia din dosarul "Loteria").
Comentariu inadecvat
Victor Pitigoi
rank 5
ARTA DE A VORBI LA BEC
* George Copos? Inca un Termopan, la orizont.
* Justitia nici nu are timp de el. Justitia isi consuma timpul cu propriile salarii, indemnizatii, sporuri si tot ce-i mai trebuie justitiei ca a nu steas tot legată la ochi.
* Pana sa se prescrie, dl. Copos se apără.
* După ce se va prescrie, chiar si UE va vorbi la bec.
ELENA TURCU
rank 1
JUSTITIA PRIVATA
JUDECATORII PRIMESC O PARTE DIN BANII CIORDITI(IN 99% DIN CAZURI PRIN INTERMEDIEREA AVOCATILOR),DEVENIND EI INSISI COMPLICI SI TAINUITORI,ASA CA NU ASTEPTATI CONDAMNARI IN ASTFEL DE CAZURI.CONDAMNARI PRIMESC DOAR AIA CARE N-AU CE IMPARTII.
bacanu
rank 1
in vecii vecilor...
dvs.ziaristii,ati putea sa ne "multumiti"cat de cat si pe noi astia care va platim.Romania este "o scula" din lada Europei,asa ca hai sa nu ne mai pierdem timpul cu astfel de probleme.Ce-ar fi ca noi "amaratii"sa ne intereseze doar de "internul"nostru?!
MIKI II
rank 1
UTC-ISTUL
COPOS = O JI.GOD.IE COMUNISTA, PROFITOR DE SPERANTELE ROMANILOR INTR-O SCHIMBARE DUPA 1989.
CINE SA IL JUDECE, COLEGII DE PARTID SI NOMENCLATURA? HAI SA FIM SERIOSI TOTI GOLANII ASTIA PARVENITI DIN BANI FURATI SE TIN LEGATI BINE INTRE EI. ILICI, BOMBONEL, MITREA, MIKI SPAGA, STANOIU, TARICERANU, PATRICIANUL S.A.M.D. TOTI O APA SI-UN PAMANT. NUMAI GURA E DE EI. TIPA CA SUNT PAERSECUTATI POLITIC DAR IN REALITATE SUNT NISTE HOTI ORDINARI.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor