Copos rupe tacerea: "Sufar cumplit!"

Joi, 07 Februarie 2013, ora 08:29
3853 citiri
Copos rupe tacerea: "Sufar cumplit!"

George Copos a comentat condamnarile pe care le-a primit in ultimele luni prin intermediul unui mesaj publicat pe blogul personal.

Actionarul majoritar al Rapidului se considera nedreptatit de deciziile instantei si a dezvaluit ca sufera cumplit in ultimele zile.

Copos a pierdut o suma colosala: "M-au nenorocit!"

De asemenea, Copos s-a comparat cu Sisif, eroul din Grecia Antica, pe care zeii l-au condamnat sa impinga un bolovan urias deasupra unui deal.

Omul de afaceri se declara total nevinovat si le atrage atentia celor nepasatori ca ar putea fi si ei "victimele justitiei."

Cum arata Copos dupa condamnare: "Saracul, e distrus!"

Mesajul integral publicat de Copos:

Viata este un amalgam contradictoriu de lucruri bune si rele, urate si frumoase, placute si neplacute, albe si negre. Un YIN si YANG, in acelasi timp, dupa cum ne invata chinezii.

Am trait multe intamplari "aspre" ale vietii. Pe unele am reusit sa le trec cu vederea, pe altele le-am uitat, la altele am zambit si am mers mai departe. Sunt si intamplari care mi-au ramas insa pe suflet, ca o mare povara. Este vorba despre nedreptatile care mi s-au facut, in diferite ocazii. Nu sunt eu singurul care a fost nedreptatit vreodata. Multi oameni trec prin asa ceva. Nu toti resimt insa aceiasi frustrare in fata nedreptatii. Eu, personal, nu sufar atat de tare atunci cand pierd, daca am pierdut in lupta cinstita. Sufar cumplit atunci cand sunt nedreptatit.

Imi aduc aminte de mitul lui Sisif, mitologicul erou al grecilor antici. Potrivit legendei, acesta, fiul zeului stapan al vanturilor, este un personaj profund benefic umanitatii. Este cel care a intemeiat orasul Corint si cel care a contribuit semnificativ la dezvoltarea navigatiei si a comertului. Nimeni in toata Grecia nu se putea masura in abilitate si istetime cu Sisif, nici macar zeii. Datorita calitatilor sale, acesta a ajuns bogat. Fiind totusi om, nu era nici el perfect. Se spune ca era extrem de econom si de masurat in toate. In urma unor intamplari pe care nu le mai povestesc aici, Sisif a cazut in dizgratia zeilor care, pentru indrazneala de a se socoti mai istet decat ei, l-au condamnat pe vesnicie sa impinga un bolovan urias pana aproape de varful unui deal, fara a reusi sa atinga varful acestuia. Imediat ce Sisif pare ca isi termina cazna, bolovanul o ia la vale, iar munca trebuie luata de la capat.

In intelegerea mea chinul lui Sisif nu consta in munca istovitoare de a impinge mereu bolovanul, nici in absurdul reluarii iar si iar a corvezii. E puternic, e un semizeu, caci tatal lui era zeul vanturilor; poate face fata, deci, efortului. Tortura lui Sisif, ceea ce il chinuieste in realitate, este nedreptatea pedepsei ce i-a fost aplicata. Vinile lui ? Multe ! Aceea de a fi inventiv si creativ. Aceea de a-si pune in valoare calitatile cu care a fost inzestrat. Aceea de a fi harnic si muncitor. Aceea de a acumula capital si active. Aceea de a crea locuri de munca. Pentru toate acestea Sisif a fost condamnat la o nedreapta pedeapsa !

In ceea ce ma priveste pe mine, ma vad impingand un bolovan la deal, de vreo sase ani, fara vreun rost si fara vreo vina. Ma vad respectand in totalitate "regulile jocului", in litera si spiritul lor. Iar daca litera si spiritul lor prevad existenta unor anumite mecanisme, tranzactii si proceduri, nu vad care este vina celui care nu face decat sa aplice ceea ce legea ii permite sa faca.

Citind pana aici va veti intreba, poate: "Ce ma intereseaza pe mine toate acestea ?" Va intereseaza ! E un avertisment pe care vi-l transmit. Riscul vostru este acela ca, intr-o zi, oricare dintre voi sa deveniti un Sisif care va impinge mereu, fara vina, un bolovan, la deal. Indiferenta este un mare risc ce va paste. Din indiferenta deriva lasitatea. Lasitate inseamna nu numai sa eviti sau sa fugi, tot lasitate e si daca nu-ti pasa. Nimic durabil nu se poate intemeia pe indiferenta.

Consider ca "Exista infrangeri care valoreaza mai mult decat o victorie fara urmari". Ele dau un semnal si constituie un precedent care va deschide un nou drum. Sunt increzator in viitor pentru ca un om "... n-are dreptul la speranta decat daca va avea curajul sa nu priveasca in urma". Ceea ce si intentionez sa fac. Nu vreau sa ma uit la ce a fost. Ma uit mai ales la ceea ce urmeaza sa vina.

In cele de mai sus veti intalni ganduri ale marelui scriitor Octavian Paler. Tot el afirma:

"Asa sunt vremurile, nu poti sa fii moral, fara sa fii in acelasi timp imoral. Si nu poti sa-ti satisfaci vanitatile, fara sa te umilesti din cand in cand. Cei care nu accepta o jumatate din aceasta pilula, nu pot avea cealalta jumatate."

Sa auzim cu totii numai de bine !

Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
Calvarul orelor pierdute în trafic, poluarea și stresul de a alege un mijloc de transport comod și eficient sunt strâns legate de deplasarea zilnică la locul de muncă al locuitorilor...
Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
Politicul și Justiția sunt în simbioză, primii au nevoie de ajutor, instrumente de atac și șantaj în campania electorală, în vreme ce ceilalți sunt lacomi de bani, funcții și putere....
#condamnare George Copos, #George Copos blog, #Copos despre condamnare , #stiri George Copos