Mari probleme pentru Copos: E judecat in Liechtenstein!

Marti, 19 Noiembrie 2013, ora 08:44
3736 citiri
Mari probleme pentru Copos: E judecat in Liechtenstein!
Foto: Ghimpele

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au admis formarea unei comisii rogatorii cu Liechtenstein in cazul lui George Copos, urmand sa fie trimise mai multe documente si probe la un tribunal din acest stat.

Potrivit articolului 132 din Codul de procedura penala, o comisie rogatorie se poate dispune atunci "cand un organ de urmarire penala sau instanta de judecata nu are posibilitatea sa asculte un martor, sa faca o cercetare la fata locului, sa procedeze la ridicarea unor obiecte sau sa efectueze orice alt act procedural".

Instanta suprema anunta in 16 aprilie, la judecarea recursurilor din dosarul transferurilor de judecatori, ca a primit, prin intermediul Ministerului Justitiei, o cerere a unui tribunal din Liechtenstein referitoare la stadiul cercetarilor fata de George Copos in acest caz, precum si la condamnarilor anterioare din aceasta cauza.

Magistratul asistent preciza ca tribunalul din Liechtenstein a solicitat Inaltei Curti de Casatie si Justitie detalii cu privire la judecarea lui George Copos in dosarul transferurilor de jucatori.

Avocatul lui George Copos spunea atunci ca nu poate preciza daca aceasta cerere are legatura cu o cauza penala sau civila posibil existenta pe rolul acestei instante din Liechtenstein.

Cererea privind formarea unei comisii rogatorii a fost analizata de Curtea de Apel Bucuresti pentru ca aceasta este instanta egala in grad cu cea din Liechtenstein care a transmis solicitarea.

Rejudecarea dosarului transferurilor de jucatori a inceput la Curtea de Apel Bucuresti in 2 septembrie. La ultimul termen de judecata instanta a stabilit ca discutiile sa continue in 2 decembrie.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....