Amenințare pentru șefii sportului românesc: ”Cred că le va veni mintea la cap”

Miercuri, 17 Aprilie 2024, ora 18:33
1611 citiri
Amenințare pentru șefii sportului românesc: ”Cred că le va veni mintea la cap”
George Cosac Foto: Facebook

Preşedintele FR Tenis, George Cosac, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că federaţia a câştigat un proces împotriva Agenţiei Naţionale pentru Sport, iar ANS trebuie să plătească aproximativ 12 milioane de lei fără dobânzi.

“Îmi amintesc că atunci când s-a hotărât că un număr de 19 federaţii să facă parte din această strategie, să fie declarate sporturi de interes naţional, tenisul n-a făcut parte. S-au luat performanţele obţinute în ultimii zece ani. În ultimii zece ani FRT era cel puţin în primele trei federaţii ca performanţe.

Argumentele erau extrem de solide. Din punct de vedere al vizibilităţii şi notorietăţii cred că tenisul ar fi pe locul doi. Indiferent de performanţele federaţiilor, pe care noi le-am apreciat, ca notorietate, ca vizibilitate, nu cred că sunt multe ce se pot compara cu tenisul. Mai mult decât atât, nu poţi crea modele şi exemple cu sportivi care apar zece minute sau 20 de minute pe an, în funcţie de cât ţine o competiţie majoră”, a spus Cosac.

El a subliniat că ANS ar trebui să fie partenerul federaţiilor şi să găsească soluţiile necesare în ceea ce priveşte finanţarea.

“Noi am mers cu propuneri la ANS. Chiar ieri am avut un proces câştigat împotriva ANS-ului. Trebuie să dea undeva la 12 milioane de lei fără dobânzi. Cu siguranţă va veni şi ziua în care ANS-ul va trebui să plătească aceşti bănuţi, să se facă dreptate pentru totdeauna, pentru că aceşti bănuţi au fost luaţi din programele de dezvoltare, din susţinerea sportivilor...

Legat de ANS, cred că le va veni mintea la cap şi vor asigura finanţarea. Ne-au spus că domnul Ţiriac trebuie să semneze finanţarea anul acesta, pentru că domnul Ţiriac este înscris în registru. Dar domnul Ţiriac este înscris alături de alţi patru vicepreşedinţi. Din punctul meu de vedere este o mare nedreptate ce i se face Federaţiei Române de Tenis. Vom mai merge o dată la negocieri. Nu suntem milogii ANS-ului, că ANS nu vine cu banii de acasă. Şi dacă nu, nu vom mai face greşeala să dăm în judecată ANS ca instituţie, ci vom merge pe persoană fizică, poate aşa la un moment dat îşi vor reveni şi vor pune în drepturi şi această federație cu performanţe extraordinare”, a precizat Cosac.

În perioada în care fetele se pregăteau pentru această performanţă extraordinară, doi indivizi, unul Itu şi unul Vecerdea, cereau cu insistenţă să se dizolve federaţia. Ne-au târât prin procese, aveam săptămânal două procese. Să gândeşti în felul ăsta când sute de copii se pregătesc, sunt sute de antrenori care îşi câştigă existenţa...”, a mai spus şeful FRT.

George Cosac a declarat şi că FR Tenis este prima federaţie din România care a investit în panouri fotovoltaice. “Avem deja montate 160 de panouri, având în vedere că federaţia plăteşte anual undeva la 100.000 de euro curentul. În câteva zile vom deveni şi prosumatori, astfel încât să ne putem asigura energia necesară şi copiii să aibă cele mai bune condiţii”.

Quarterly Report - Editia 4

Momentul în care doi bărbați se urcă pe plafonul unei mașini și încep să amenințe cu o armă trecătorii. Totul a fost filmat VIDEO
Momentul în care doi bărbați se urcă pe plafonul unei mașini și încep să amenințe cu o armă trecătorii. Totul a fost filmat VIDEO
Doi jandarmi din Teleorman au observat o maşină care circula prin Turnu Măgurele şi pe plafonul căreia erau urcaţi doi bărbaţi, unul având o armă de tip airsoft, pe care o îndrepta...
Putin amenință direct statele care sprijină Ucraina să lovească în interiorul Rusiei: "În special ţările mai mici trebuie să se gândească cu ce se joacă"
Putin amenință direct statele care sprijină Ucraina să lovească în interiorul Rusiei: "În special ţările mai mici trebuie să se gândească cu ce se joacă"
Vladimir Putin a ameninţat marţi Europa, spunând că membrii NATO se joacă cu focul atunci când propun ca Ucrainei să i se permită să folosească armele occidentale pentru a lovi în...
#George Cosac, #ANS, #amenintare , #stiri tenis