Ambasadorul Maior ii da replica lui Codrin Stefanescu: Nu ma intereseaza nicio functie publica sau politica

Vineri, 22 Septembrie 2017, ora 18:29
5387 citiri
Ambasadorul Maior ii da replica lui Codrin Stefanescu: Nu ma intereseaza nicio functie publica sau politica
Foto: Facebook/Ambasada Romaniei in Statele Unite ale Americii

George Maior, ambasadorul Romaniei la Washington, a avut vineri seara o prima reactie la scandalul din tara in care a fost implicat si numele sau.

Mai exact, chiar vineri secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a acuzat ca actiunea DNA impotriva vicepremierului Sevil Shhaideh este o ultima zvacnire a "binomului", care isi doreste sa il puna pe George Maior sef la PSD.

In replica, ambasadorul transmite ca este vorba despre o campanie "absolut irationala", iar el nu are de gand sa obtina nicio functie politica in tara.

In schimb, sugereaza ca ar putea actiona in instanta pe cei care ii pateaza reputatia.

Iata intreg comunicatul ambasadei din SUA, semnat de Maior:

"Referitor la campania absolut irationala prin care numele meu este implicat in dispute politice interne, doresc sa precizez ca intreaga mea activitate este concentrata pe promovarea intereselor nationale ale Romaniei in relatia cu Statele Unite ale Americii, principalul nostru partener strategic.

Ne aflam in poate cel mai bun an din istoria relatiilor diplomatice romano-americane si desigur mai avem obiective importante de atins in continuare. In calitate de ambasador al Romaniei, de diplomat, reprezint exclusiv interesele tarii, deasupra oricaror dispute politice. Aceasta este meseria mea.

Nu ma intereseaza nicio functie publica sau politica si am un singur scop, acela de a-mi reprezenta tara cu demnitate si eficienta din pozitia de ambasador al Romaniei la Washington DC.

Imi rezerv dreptul de a-mi apara reputatia fata de folosirea abuziva a numelui meu in cadrul acestei avalanse de minciuni, stiri false si intoxicari iresponsabile si ilegale".

Codrin Stefanescu a sustinut mai devreme vineri ca: "George Maior, cel care de ani de zile se viseaza presedinte al PSD, prim ministru sau chiar presedinte de tara, in echipa cu Coldea, Kovesi si recent cu grupul Ponta, coordoneaza un plan de eliminare a lui Liviu Dragnea utilizand ultimele resursele pe care le mai au in sistem.

Iar actiunea de astazi, impotriva viceprim-ministrului Sevil Shhaideh, este doar o ultima zvacnire in batalia pe care o duc impotriva PSD".

B.B.

#Maior replica Codrin Stefanescu , #ambasador SUA