Comisia SRI lucreaza la un raport privind "activitatea lui Maior, legat de petreceri, de ANI"

Joi, 18 Octombrie 2018, ora 19:26
2626 citiri
Comisia SRI lucreaza la un raport privind "activitatea lui Maior, legat de petreceri, de ANI"
Foto: Facebook/ SRI

Presedintele Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI, Claudiu Manda, a declarat, joi, ca membrii comisiei lucreaza la un "raport partial" despre relatia dintre serviciul secret si ANI, activitatea fostului director SRI George Maior, "culoarul din justitie" si "petreceri".

"Noi ne asumasem sa prezentam un raport SRI - ANI si atat. Am hotarat azi (joi - n.r.), dupa ce ne-am uitat pe toata documentatia, sa prezentam un raport mai amplu care vizeaza si activitatea fostului director SRI (George Maior - n.red.), si legat de petreceri, si daca s-a implicat sau nu in numirea unor persoane in diferite functii importante, si culoarul din justitie, adica elemente cu care am fost sesizati in legatura cu dl Maior.

Am hotarat sa extindem raportul cu toate aceste lucruri, si sa il prezentam, sa il dezbatem si sa il aprobam in perioada urmatoare. Este un al doilea raport partial", a declarat, joi, presedintele Comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru controlul activitatii SRI, senatorul PSD Claudiu Manda.

Presedintele Comisiei parlamentare de control a SRI, Claudiu Manda, a declarat pe 4 septembrie, dupa audierea fostului director al serviciului secret, George Maior, ca acesta a relatat ca in octombrie 2014 fostul presedinte Traian Basescu l-a sunat sa-l intrebe de "cazul dlui Iohannis in instanta", ca a avut o discutie cu fostul presedinte ANI Horia Georgescu despre o functie de ministru sau comisar european, ca a participat in 2015 la ziua fostului presedinte ANI, Horia Georgescu.

De asemenea, Manda a spus ca Maior a afirmat, in cursul audierii, ca exista ofiteri acoperiti in presa care sunt folositi inclusiv pentru "contra-propaganda", ca i-a transmis fostului presedinte ANI sa faca "ce este legal" cu cazul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis si ca l-a informat pe fostul presedinte Traian Basescu despre un mandat de securitate nationala pe numele lui Dan Andronic.

Citeste si Diversiunile puse la cale in Comisia de control al SRI: Ce a spus Maior si ce a comunicat Manda

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....