Cum a fost primit George Maior in America - concluzii dupa primele 6 luni de mandat

Marti, 15 Martie 2016, ora 11:10
3200 citiri
Cum a fost primit George Maior in America - concluzii dupa primele 6 luni de mandat
Foto: Washington.MAE.ro

Ambasadorul Romaniei in Statele Unite ale Americii, George Maior, face cateva observatii dupa primele 6 luni ale mandatului sau, declarand ca fost foarte bine primit de autoritatile americane.

"Sunt deja peste sase luni de cand exercit aceasta misiune in numele statului roman si am fost primit exceptional de bine in intregul ansamblu de arhitectura al institutiilor americane - ma refer la Departamentul de Stat, Pentagon, Departamentul Comertului si Congresul SUA. Mesajul nostru este bine inteles aici si apreciat", a declarat George Maior intr-un interviu acordat Agerpres.

Ambasadorul Romaniei in SUA a precizat ca, din punctul sau de vedere, parteneriatul functioneaza extrem de bine in beneficiul ambelor state atat in plan politic, economic, cat si in privinta securitatii.

George Maior, ambasadorul Romaniei in SUA: I-a prezentat scrisorile de acreditare lui Obama

"Au loc permanent schimburi de analize pe situatii de interes national, ma refer la vecinatatea estica si sudica, care vedeti cate provocari genereaza pentru interesele strategice ale Romaniei si securitatea nationala.

Pe de alta parte, nivelul de comunicare intre oficialitatile romane si cele americane este foarte bun", a punctat ambasadorul.

George Marior a explicat si ceea ce trebuie sa faca in continuare Romania in relatia cu America.

"As aprecia ca ceea ce trebuie sa facem in continuare este adancirea acestui parteneriat, care are multe componente - economice, culturale, dincolo de cele de securitate, educationale - si sa reusim sa aducem cele doua societati mai aproape in comunicare si relationare si astfel sa avem pivoti seriosi pentru viitor intr-o lume incerta si extrem de complexa in care trebuie sa ne exprimam ca stat", a sustinut ambasadorul.

Maior: Dezvoltarea relatiilor economice dintre Romania si SUA, o prioritate a mandatului meu

Noi investitii americane in Romania

Ambasadorul Romaniei in SUA a vorbit in cadrul interviului si despre noi investitii ale unor companii americane in tara noastra.

"Am mai mentionat o data ca vor urma anunturi de extindere a unor investitii sau de noi investitii americane in Romania in diverse sectoare. Veti vedea in cursul lunilor urmatoare acest lucru, foarte multe companii abordeaza ambasada in legatura cu posibilitati de investitii, se intereseaza de cadrul legislativ, de facilitatile fiscale, in general de regimul fiscal care este foarte important, as spune ca este zona cu cel mai mare potential de crestere in lunile si in anii urmatori", a spus Maior.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Maior mandat sase luni, #George Maior mandat ambasador, #George Maior ambasador SUA , #ambasador SUA