George Maior, ambasadorul Romaniei in SUA: I-a prezentat scrisorile de acreditare lui Obama

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 07:40
3779 citiri
George Maior, ambasadorul Romaniei in SUA: I-a prezentat scrisorile de acreditare lui Obama
Foto: Facebook/The White House

Noul ambasador al Romaniei in Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, si-a prezentat, joi, scrisorile de acreditare presedintelui Barack Obama, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Casa Alba.

Cu aceasta ocazie, ambasadorul George Cristian Maior a mentionat importanta Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI intre Romania si Statele Unite ale Americii pentru relatiile dintre cele doua tari si relevanta sa in planul stabilitatii si securitatii regionale.

Mesajul lui Kovesi pentru Maior, inainte de plecarea in America

"Parteneriatul Strategic este un pilon de baza pentru politica externa si de securitate a Romaniei. Sprijinul SUA a ajutat Romania pe drumul democratizarii, al respectarii drepturilor omului si statului de drept, facand din tara noastra un model pentru tarile din regiune", a precizat ambasadorul George Cristian Maior, subliniind totodata ca Romania reprezinta o insula de stabilitate pentru flancul estic al Aliantei Nord Atlantice.

De asemenea, in mesajul transmis presedintelui Barack Obama, ambasadorul George Cristian Maior a prezentat prioritatile mandatului, cu accent pe dezvoltarea cooperarii in domeniul securitatii, intarirea dimensiunii economice si a schimburilor comerciale, incurajarea investitiilor si a transferului de tehnologie, consolidarea securitatii energetice, precum si intensificarea cooperarii in domeniul educatiei si inovatiei.

Maior explica de ce a plecat din fruntea SRI si de ce nu s-a intors in politica

"Romania are un angajament ferm pentru imbunatatirea mediului de afaceri, vital pentru atragerea investitiilor americane si cresterea schimburilor comerciale", a apreciat ambasadorul George Cristian Maior.

Cu ocazia ceremoniei, ambasadorul George Cristian Maior i-a vorbit presedintelui Barack Obama despre simpatia pe care o au romanii fata de Statele Unite, context care poate contribui substantial la adancirea relatiilor de parteneriat dintre cele doua tari.

La ceremonia de la Casa Alba, ambasadorul George Cristian Maior a fost insotit de sotia sa si cei doi copii.

Fostul director al Serviciului Roman de Informatii (SRI) SRI George Maior a fost propus, la sfarsitul lunii aprilie, pentru postul de ambasador extraordinar si plenipotentiar in SUA, decretul de numire fiind semnat de presedintele Klaus Iohannis la 29 iunie.

George Maior, drum liber spre ambasada din SUA - Iohannis a semnat decretul

George Maior si-a dat demisia de la conducerea Serviciului Roman de Informatii in 27 ianuarie.

El a detinut functia de director al SRI timp de peste opt ani, devenind cel de-al patrulea director al Serviciului Roman de Informatii la data de 4 octombrie 2006.

Anterior desemnarii sale la conducerea SRI, Maior a fost senator PSD, el fiind si presedinte al Comisiei pentru Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala din Senat.

In perioada 2000-2004, George Maior a fost secretar de stat si sef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare in Ministerul Apararii Nationale. In aceasta calitate a coordonat, din punct de vedere strategic si militar, aderarea Romaniei la Organizatia Tratatului Nord-Atlantic.

George Maior, contestat de romanii din SUA: I se cere presedintelui sa nominalizeze alt ambasador

Intre anii 1992 si 1997, Maior a lucrat ca diplomat in Ministerul Afacerilor Externe, la Departamentul Tratate si la Departamentul Afaceri Strategice. Din anul 1997 si pana in anul 1999, George Maior a fost Insarcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei Romaniei din Dublin, Irlanda. In anul 2004 i-a fost conferit gradul diplomatic de Ambasador in Ministerul Afacerilor Externe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#George Maior SRI ambasador SUA, #George Maior Barack Obama ambasador , #ambasador SUA
Comentarii
Poza patrula
patrula
rank 5
scrisori de acreditare... Maior i-a prezentat omagiile lui Obama...