George Maior, chemat, din nou, la Comisia SRI, dar nu pe subiectul scrisorii lui Giuliani

Miercuri, 29 August 2018, ora 08:21
2898 citiri
George Maior, chemat, din nou, la Comisia SRI, dar nu pe subiectul scrisorii lui Giuliani

Fostul sef al Serviciului Roman de Informatii (SRI) George Maior, ambasador al Romaniei in SUA, va fi audiat pe 4 septembrie de Comisia comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI, a anuntat presedintele comisiei, Claudiu Manda.

"Pe domnul Maior am decis sa-l invitam la comisie pe data de 4 septembrie, marti, la ora 11:00. Am semnat o adresa si maine va pleca spre Ministerul Afacerilor Externe si am avut si un dialog cu domnia sa prin mesaje spunandu-i acest lucru. (...) Inca nu a confirmat, dar eu cred ca va veni", a declarat Manda, marti.

El a precizat ca temele discutiei cu George Maior vizeaza subiectele aduse in discutie de fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate Horia Georgescu, dupa audierea fostului sef al Serviciului Roman de Informatii.

"Vrem sa vedem si daca domnul Maior le confirma sau nu si care este pozitia domnului Maior. Spun ca este important pentru domnul Maior sa vina si cred ca este in interesul domniei sale sa vina sa lamureasca toate aspectele care il vizeaza, de aceea cred ca va veni la comisie", a afirmat presedintele comisiei.

Manda a spus ca discutiile nu vor viza ultimele declaratii ale lui George Maior in calitate de ambasador al Romaniei in SUA.

"Declaratiile pe care le-a facut in aceasta perioada nu vizeaza domeniul de activitate al Comisiei de control al activitatii SRI, asa ca nu noi avem de discutat acest subiect. Inteleg ca se discuta la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, dar nu este o chestiune pe care sa o comentam noi, comisia", a precizat social-democratul.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....