Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Maior ii raspunde lui Dragnea: Ii recomand sa asigure resursele pentru ambasade, din punct de vedere al guvernarii

Miercuri, 30 August 2017, ora 06:49
5448 citiri
Maior ii raspunde lui Dragnea: Ii recomand sa asigure resursele pentru ambasade, din punct de vedere al guvernarii
Foto: Hepta.ro

Ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, ii raspunde presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, care spunea ca le-ar recomanda diplomatilor romani sa fie la fel de eficienti precum diplomatii straini in promovarea intereselor economice nationale.

Maior ii recomanda si el lui Dragnea sa asigure resursele pentru ambasade, din punct de vedere al guvernarii, pentru a realiza acest lucru, aratand ca ambasadele au "resurse foarte limitate".

"Ii recomand si eu domnului Dragnea sa asigure resursele, din punct de vedere al guvernarii, pentru ambasade, pentru a realiza acest lucru. Ambasadele fac acest lucru cu resurse foarte limitate si reusesc, totusi, lucuri destul de utile pentru diplomatia economica si ideea de a atrage investitii straine in Romania", a declarat George Maior, marti seara, la Digi 24, intrebat despre declaratiile presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, care spunea ca urmareste "cu mare invidie" activitatea ambasadorilor strani acreditati la Bucuresti.

George Maior a mai spus ca implicarea ambasadorilor depinde de modul in care Guvernul reuseste sa creeze un cadru fiscal stabil si o birocratie mai putin stufoasa.

"Bineinteles ca acest lucru depinde de felul in care Guvernul reuseste sa creeze un cadru fiscal stabil, clar, predictibil, o birocratie mult mai putin stufoasa. Faptul ca aplicarea legii este clara din punct de vedere al investitorilor straini, si aici ma refer la domeniul coruptiei...toate aceste lucruri vin de la sine, intr-un fel, daca ele sunt realizate in plan intern", a mai spus ambasadorul SUA, George Maior.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat, marti, la deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romane, ca urmareste "cu o mare invidie" activitatea ambasadorilor straini acreditati la Bucuresti, care sustin interesele economice ale tarilor lor.

"Mi-am exprimat cu toata sinceritatea si foarte clar aprecierea fata de personalul diplomatic, de ambasadori. Dar nu mi-am permis sa dau lectii de diplomatie, nu mi-am permis sa dau sfaturi, sunt oameni care au vorbit si care vor discuta despre chestiuni care se repeta. Dar vad cu mare invidie, de o perioada, ce fac ambasadorii in Bucuresti, adica vad cu cata sarguinta, cu cata tenacitate si determinare sustin interesele economice si promoveaza interesele economice ale tarilor lor si a fost doar o rugaminte ca si ambasadorii nostri sa faca acest lucru, in afara de sarcinile pe care le primesc de la Presedintie, MAE si de la alte institutii din Romania.

Sa nu uitam totusi ca dimensiunea economica este acum printre cele mai importante, daca nu cel mai important domeniu pe care il urmareste fiecare tara. Ati vazut, de cate ori vine un inalt oficial din orice tara in Romania vine cu lista de interese clare, concrete, economice pentru tara lui, pentru companii din tara lui", a afirmat Dragnea.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#George Maior ambasadori, #Liviu Dragnea activitate ambasadori , #ambasador SUA