George Maior: Va veni o vreme cand voi putea reactiona mai mult. Nu cred ca le va face placere unora

Duminica, 02 Septembrie 2018, ora 07:55
9096 citiri
George Maior: Va veni o vreme cand voi putea reactiona mai mult. Nu cred ca le va face placere unora
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ambasadorul Romaniei la Washington, George Maior, spune ca exista o campanie de stiri false impotriva sa si afirmatii conform carora ar coordona anumite miscari politice si pe care le respinge, insa, categoric.

El a spus ca nu a reactionat pana acum la toate aceste acuzatii, pentru ca nu avea de ce sa faca asta, in calitatea sa de ambasador, insa la un moment dat va raspunde la ele, chiar daca unora nu le va face placere acest lucru.

Intrebat, intr-un interviu acordat Digi24, de ce numele sau este atat de des amintit in declaratiile din spatiul public, George Maior a spus ca poate este considerat "interesant" pentru ca exista o anumita perceptie ca ar putea coordona de la Washington anumite miscari politice. Maior a spus ca in ultima vreme exista o campanie de stiri false impotriva sa.

"Poate sunt un pic mai interesant, poate exista o anumita perceptie ca as putea sa coordonez de la Washington noi miscari politice, sa influentez anumite tendinte politice. Sunt lucruri false. Este o campanie recurenta de stiri false, analize fragmentate care vor sa proiecteze o anumita imagine", a declarat George Maior la Digi24.

"Va veni o vreme, si nu cred ca o sa le faca placere unora, cand voi putea reactiona mai mult. Ca sa se linisteasca, nu am nicio intentie politica, nu fac actiuni subterane, supraterane, sub text, de tip politic, media etc. Eu imi vad de treaba", a mai adaugat Maior.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, sambata seara, dupa sedinta Comitetului Executiv al PSD, ca i-a solicitat premierului Viorica Dancila sa ii ceara ministrului de Externe, Teodor Melescanu, sa inceapa demersurile pentru rechemarea de la post a ambasadorului Romaniei in SUA, George Maior.

Ambasadorul Romaniei la Washington, George Maior, fost director al SRI, a afirmat, luni, referitor la scrisoarea transmisa autoritatilor de la Bucuresti de avocatul presedintelui presedintelui american Donald Trump, Rudolph Giuliani, catre oficialii romani, in care cere verificarea protocoalelor secrete ale SRI, ca acesta este un personaj "spumos si combativ", el reprezentand "expresia unui lobby initiat de anumite forte" care vor sa apere persoane din Romania cu probleme penale.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis luni ca pozitia exprimata de ambasadorul Romaniei la Washington, George Maior nu a fost aprobata la nivelul Centralei MAE sau de Guvern, iar un ambasador al Romaniei ar trebui sa fie preocupat "sa reprezinte intotdeauna interesele statului roman in statul in care este acreditat". In acest context, Ministerul preciza ca il va chema pentru explicatii pe George Maior.

Quarterly Report - Editia 4

De ce afișarea în timp real a prezenței la vot poate crește simțitor participarea la urne. „Electoratul de centru-dreapta se mobilizează mai greu”
De ce afișarea în timp real a prezenței la vot poate crește simțitor participarea la urne. „Electoratul de centru-dreapta se mobilizează mai greu”
Prezența la vot a scăzut puternic de la primele alegeri post-decembriste până în ziua de astăzi. Există însă diferențe între prezența la prezidențiale, de exemplu, și prezența la...
Candidat pentru funcția de primar, reținut pentru abuz în serviciu, delapidare și fals. A fost condamnat în trecut pentru dare de mită
Candidat pentru funcția de primar, reținut pentru abuz în serviciu, delapidare și fals. A fost condamnat în trecut pentru dare de mită
Preşedintele PUSL Vaslui, Marius Iamandi-Răianu, candidat pentru funcţia de primar al municipiului Bârlad, a fost reţinut, miercuri, 29 mai, de poliţiştii Serviciului de Investigare a...
#George Maior stiri false , #ambasador SUA