McCain insulta Romania - Reactia ambasadorului nostru la Washington

Sambata, 04 Iunie 2016, ora 17:36
23296 citiri
McCain insulta Romania - Reactia ambasadorului nostru la Washington
Foto: Ministerul Afacerilor Externe

Ambasada Romaniei in Statele Unite a reactionat sambata la afirmatiile senatorului John McCain, fost candidat republican la prezidentiale, care a spus ca, indiferent daca Donald Trump ajunge la Casa Alba, sistemul democratic de control institutional functioneaza in SUA: "Nu suntem Romania!".

Referitor la aceste declaratii, ambasadorul nostru in Statele Unite, George Maior, a tinut sa faca unele precizari.

"Probabil ca domnul senator John McCain a comis o eroare invocand Romania intr-o formulare nefericita care contrazice esenta unei declaratii oficiale sprijinita de senatorul John McCain si adoptata in unanimitate de Senatul Statelor Unite ale Americii, prin care tara noastra este apreciata tocmai pentru contributia majora la promovarea si respectarea principiilor democratice in regiune", sustine Maior, intr-un comunicat de presa remis sambata Ziare.com.

Ambasadorul subliniaza ca McCain "este cunoscut drept un prieten constant al Romaniei", fiind chiar unul dintre semnatarii Rezolutiei Senatului Statelor Unite ale Americii privind implinirea a 135 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si Statele Unite ale Americii.

"Acest document subliniaza rolul semnificativ al Romaniei, in ultimii 25 de ani, dar mai ales in contextul regional actual, in directia promovarii stabilitatii, securitatii si respectarii principiilor democratice in Europa Centrala si de Est, Balcanii de Vest si regiunea Marii Negre", adauga Maior in comunicat.

Numerosi politicieni si analisti din Statele Unite, inclusiv din Partidul Republican, sunt preocupati de perspectiva unei victorii a controversatului magnat Donald Trump in scrutinul prezidential din toamna.

In acest context, senatorul republican John McCain, un sustinator reticent al lui Donald Trump, a declarat ca natiunea americana nu va fi in pericol, in cazul in care controversatul politician devine presedinte.

"Eu cred in continuare ca avem institutii guvernamentale care vor tine sub control o persoana care ar incerca sa isi depaseasca atributiile constitutionale", a declarat McCain. "Avem Congresul. Avem Curtea Suprema de Justitie. Nu suntem Romania!", a adaugat fostul candidat la Casa Alba.

Citeste amanunte despre declaratiile senatorului McCain care au determinat reactia ambasadei Romaniei in SUA.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#McCain Romania reactie ambasada , #ambasador SUA