Viorica Dancila explica de ce nu a solicitat rechemarea lui George Maior

Joi, 29 August 2019, ora 19:30
4398 citiri
Viorica Dancila explica de ce nu a solicitat rechemarea lui George Maior
Foto: captura TV

Viorica Dancila a declarat ca nu a primit niciun document privind rechemarea lui George Maior din functia de ambasador al Romaniei in SUA de la fostul ministru de Externe Teodor Melescanu. Premierul a adaugat ca va discuta despre subiect cu Ramona Manescu.

"Nu am primit nicio solicitare de retragere din partea domnului Melescanu. O semnam si o trimiteam la Cotroceni, daca primeam aceasta solicitare. O sa vorbesc cu doamna ministru Ramona Manescu. Nu am primit niciun document pentru rechemarea lui George Maior. A fost o decizie politica la momentul acela, dar acea hartie care trebuia trimisa la Cotroceni nu a venit", a afirmat Viorica Dancila, intr-o conferinta de presa, joi, in judetul Arges.

George Maior este ambasadorul Romaniei in Statele Unite din iunie 2015 si a fost sef al SRI in perioada 2006-2015. Recent a fost implicat intr-un scandal cu privire la rechemarea sa in tara, dupa un raport defavorabil al Comisiei de parlamentare de control SRI.

Comisia SRI: George Maior a incalcat legislatia si a angajat institutia in actiuni de politie politica. Cazurile Iohannis, Hellvig si Ponta

Raportul Comisiei de control SRI, de la jumatatea lunii aprilie 219, privind colaborarea dintre SRI si ANI arata ca faptele fostului sef al Serviciului, George Maior, "se circumscriu unor actiuni de politie politica, menite sa afecteze grav procese democratice, pentru a obtine influenta politica nelegitima".

Presedintele Iohannis, prima reactie la solicitarea MAE de a il rechema pe George Maior, ambasadorul Romaniei in SUA

#rechemare ambasador SUA George Maior , #ambasador SUA