George Maior, drum liber spre ambasada din SUA - Iohannis a semnat decretul

Luni, 29 Iunie 2015, ora 18:43
2690 citiri
George Maior, drum liber spre ambasada din SUA - Iohannis a semnat decretul

Fostul sef al Serviciului Roman de Informatii George Maior are drum deschis catre Ambasada Romaniei din Statele Unite ale Americii, dupa ce Klaus Iohannis a semnat luni decretul in acest sens.

Administratia Prezidentiala anunta, prin intermediul unui comunicat de presa, ca presedintele Romaniei a semnat luni, 29 iunie, decretul privind acreditarea lui George Cristian Maior in calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Statele Unite ale Americii.

E oficial: Oprea anunta ca a contrasemnat decretul pentru numirea lui Maior ca ambasador in SUA

Premierul interimar Gabriel Oprea anuntase inca de duminica seara ca a contrasemnat acest decret pentru numirea lui Maior.

"Maior este un om care si-a facut datoria fata de tara iar acum va fi ambasador - oricum lui ii placea sa i se spuna 'ambasador' - si cred ca ne va reprezenta cu cinste in Statele Unite ale Americii. Am contrasemnat documentul", a spus Gabriel Oprea, la B1 Tv.

George Maior a primit acceptul SUA, Iohannis a semnat decretul pentru noul ambasador (surse)

Iohannis a semnat decretele de numire a mai multor ambasadori, nu si a lui George Maior

George Maior a fost propus pentru functia de trimis diplomatic la Washington la inceputul lunii aprilie. De asemenea, vineri au aparut informatii potrivit carora fostul sef SRI a primit acceptul Statelor Unite, dupa ce, pe 12 iunie, presedintele a semnat decretele de numire a mai multor ambasadori romani, insa printre acestea nu se regasea si cel pentru numirea fostului sef SRI George Maior, in Statele Unite ale Americii.

Citeste si:
Cine va prelua şefia Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban
Cine va prelua şefia Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban
Noul preşedinte ales al PNL Florin Cîţu a afirmat că şefia Camerei Deputaţilor va rămâne deocamdată la liberali şi va fi propus cineva interimar, după ce Ludovic Orban a anunţat că va...
Prioritățile pe termen foarte scurt ale guvernării, după Congresul PNL
Prioritățile pe termen foarte scurt ale guvernării, după Congresul PNL
Premierul Florin Cîţu, ales sâmbătă, 25 septembrie, preşedinte al PNL, a declarat că priorităţile pe termen foarte scurt ale guvernării sunt legate de soluţii pentru preţurile la...
Sursa: Ziare.com