Maior cere sa fie audiati Dragnea si Ponta in comisia SRI: Adevarul va prevala in fata unor calomnii

Marti, 04 Septembrie 2018, ora 15:12
10586 citiri
Maior cere sa fie audiati Dragnea si Ponta in comisia SRI: Adevarul va prevala in fata unor calomnii
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, a declarat marti, dupa ce a fost audiat in Comisia de Control a SRI, ca ar trebui audiate si alte persoane cu privire la acuzatiile despre protocoale, ofiteri acoperiti, sau presiuni asupra abuzurile Justitiei.

"Am cerut comisiei sa reflecteze serios daca la multiplele alegatii privind interceptari, ofiteri acoperiti, incompatibili, presiuni asupra justiei, sa se aduca dovezi, sa se audieze alte persoane, de exemplu domnul Liviu Dragnea, domnul Victor Ponta", a declarat George Maior.

Totodata, ambasadorul SUA a spus ca in cadrul Comisiei SRI a subliniat faptul ca protocoalele au fost necesare.

"Am discutat amplu si despre raportarile SRI catre ANI, am spus ca domnul Georgescu a fost bun profesionist la ANI, dar Serviciul nu produce dosare, doar transmite informatii si ca raspunderea prelucrarii informatiei apartine agentiei care le primeste.

In rest, am discutat despre protocoale. Am sustinut necesitatea acestor protocoale. Am sustinut ca Serviciul a fost in cadrul legii si puterea adevarului va prevala in fata unor alegatii si calomnii care se spun in spatiul public", a precizat George Maior.

Dragnea si Tariceanu au cerut public rechemarea lui Maior

Ambasadorul Romaniei in SUA a fost audiat pentru a doua oara in comisia parlamentara de control a SRI, dupa discutiile de peste 6 ore din luna februarie atunci cand a fost solicitat sa dea detalii despre activitatea Serviciului Roman de Informatii din vremea mandatului sau.

Audierea de astazi a venit si in contextul scandalului creat in tara de scrisoarea trimisa presedintelui Klaus Iohannis de Rudolph Giuliani, la care Maior a reactionat printre primii, spunand ca este doar consecinta unei actiuni de lobby in numele unor persoane cu probleme cu justitia.

Efectul de bumerang: Ce a aflat o lume intreaga despre Romania dupa scrisoarea lui Giuliani

George Maior fusese nominalizat de Giuliani ca fiind unul dintre semnatarii protocoalelor care au permis abuzuri in Romania.

"Un personaj spumos si extrem de combativ in discutiile din Statele Unite, nu stiu daca mai e avocatul lui Donald Trump. In orice caz, ea (scrisoarea-n.r.) este expresia unui lobby, initiat de anumite forte care sunt interesate de apararea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justitia, asta va spun clar", a fost replica lui Maior.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat sambata, dupa sedinta social democratilor, ca i s-a cerut premierului ca ministrul de Externe, Teodor Melescanu, sa porneasca procedura de rechemare in tara a ambasadorului Romaniei in SUA, George Maior.

Si Calin Popescu Tariceanu a declarat luni ca George Maior nu mai poate reprezenta Romania in plan extern.

"Atata vreme cat intra in aceste jocuri si angreneaza Romania, mi se pare ca el nu mai poate sa reprezinte Romania in capitala SUA, pentru ca este inadmisibil ca un ambasador sa se ralieze adversarilor presedintelui care reprezinta puterea legitima aleasa de cetatenii americani. Asemenea comportamente ies din regulile diplomatiei", a spus Tariceanu.

Citeste si:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#George Maior audiat comisia SRI protocoale, #George Maior Dragnea Ponta audiati SRI , #SRI