Maior spune ca vizita la Oprea nu are conotatie ilegala sau imorala: Nu am implicat SRI intr-o activitate politica

Marti, 29 August 2017, ora 10:24
3200 citiri
Maior spune ca vizita la Oprea nu are conotatie ilegala sau imorala: Nu am implicat SRI intr-o activitate politica
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fostul sef al SRI George Maior, actual ambasador al Romaniei la Washingron, a declarat ca vizita sa la Gabriel Oprea, in 2009, nu a avut nicio conotatie neconstitutionala, ilegala sau imorala, precizand ca "intotdeauna" a avut o relatie de prietenie cu acesta.

"Cred ca am rasuns la toate intrebarile adresate, unele foarte interesante, cred ca am raspuns corect", a spus Maior, referindu-se la demersul comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile din 2009 de a trimite o informare presedintelui Klaus Iohannis cu privire la faptul ca raspunsurile date de el in cadrul audierii nu au fost "satisfacatoare".

"Eu am facut un efort necesar de a traversa Atlanticul pentru a raspunde intrebarilor comisiei de ancheta, cred ca am raspuns la toate intrebarile adresate, unele foarte interesante. Consider ca am raspuns corect.

Repet ce am spus si atunci, a fost o vizita cu caracter privat, nu a avut nicio conotatie neconstitutionala, ilegala sau chiar imorala. Am fost deschis, comunicativ cu membrii comisiei si, in acest context, nu am ce sa comentez ceea ce interpreteaza unii membri ai comisiei", a adaugat George Maior.

El a sustinut ca a fost comunicativ cu membrii comisiei, deci nu are ce sa comenteze. George Maior a subliniat ca intotdeauna va raspunde intrebarilor comisiei de ancheta, pentru ca a fost si el presedinte de comisie si stie ce inseamna acest lucru.

"Intotdeauna vin si raspund Parlamentului. Si eu am fost presedinte al unei comisii de ancheta si stiu ce inseamna o comisie de ancheta mai bine decat cred unii", a spus ambasadorul.

Intrebat daca exista posibilitatea ca presedintele Klaus Iohanis sa il cheme la o discutie in urma informarii pe care membrii comisiei de ancheta doresc sa i-o transmita, ambasadorul a raspuns ca el comunica foarte bine cu seful statului pe probleme legate de parteneriatul strategic romano-american.

In ceea ce-l priveste pe Gabriel Oprea, Maior a spus ca intotdeauna a avut o relatie de prietenie cu acesta.

De asemenea, intrebat daca este o problema de moralitate faptul ca a fost acasa la un om politic, Maior a raspuns negativ.

"Nu e deloc o problema de moralitate. O problema de moralitate se pune atunci cand intr-o anumita calitate, intr-un fel, implici Serviciul intr-o activitate politica, ceea ce nu s-a intamplat pe parcursul a opt ani, sase luni si cateva zile de mandat (...). Serviciul poate sa spuna ca pe parcursul a opt ani si sase luni de mandat s-a reformat exemplar, s-a modernizat, a devenit unul dintre cele mai importante servicii din lume. Sunt foarte multumit, sunt foarte impacat si nu imi fac nicio problema", a conchis George Maior.

Citeste si:

Citește și:
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat miercuri, 22 martie, că va exista o rezoluţie pentru intrarea României şi Bulgariei în Schengen în Parlamentul European, propunerea sa în acest...
#George Maior vizita Oprea, #Maior Oprea 2009 alegeri, #Maior comisie ancheta alegeri 2009, #comisie ancheta Maior nesatisfacator, #Maior Iohannis discutii alegeri 2009 , #SRI
Comentarii