Manda il recheama de urgenta pe Maior la Comisia SRI: Ne-a mintit!

Joi, 12 Aprilie 2018, ora 17:08
6097 citiri
Manda il recheama de urgenta pe Maior la Comisia SRI: Ne-a mintit!

Presedintele Comisiei de Control SRI, Claudiu Manda (PSD), a declarat, joi, dupa audierea fostului sef al ANI Horia Georgescu, ca s-a ajuns la concluzia ca George Maior a mintit la audieri cand a sustinut ca il cunoaste vag pe acesta. Manda a spus ca i se va cere lui George Maior sa vina de urgenta la comisie pentru a relua discutiile.

"In prima audiere, domnul Horia Georgescu ne afirma ca a avut o relatie foarte apropiata (cu George Maior - n.red.), ca il considera chiar prieten, iar domnul Maior ne-a spus ca il cunostea vag. Dupa ce am discutat astazi cu domnul Horia Georgescu, consideram ca domnul Maior ne-a mintit si credem ca sunt destul de multe lucruri pe care ar trebui sa le discutam in continuare cu domnul Maior.

Astazi, dupa sedinta, o sa ii scriem o adresa domnului Maior, sa il invitam de urgenta la comisie pentru a discuta si a avea opinia domniei sale in contextul noilor lucruri spuse la comisie de catre Horia Georgescu", a declarat Manda, citat de News.ro.

Horia Georgescu, despre George Maior: A fost o relatie apropiata personala

Horia Georgescu a spus, in cele patru ore petrecute la audieri, ca a avut o relatie personala apropiata cu fostul director SRI, George Maior, insa aceasta se pare ca a fost "doar din punctual lui de vedere".

"Am spus-o si acum cateva saptamani dupa declaratia dumnealui ca ceea ce a spus nu este adevarat. A fost o relatie apropiata si institutionala si personala. Restul detaliilor le-a prezentat in fata Comisiei de Control SRI.

Din punctul meu de vedere, nu s-a rupt, eu cred ca a fost o lipsa de asumare din partea domnului Maior in fata Comisiei SRI. Nu stiu motivul care l-a determinat, eu l-am considerat un prieten si un mentor si am avut o relatie apropiata cu el. Se pare ca asta a fost doar din punctul meu de vedere", a spus Horia Georgescu, citat de Mediafax.

Fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate (ANI) Horia Georgescu a fost audiat astazi din nou in Comisia SRI. Acesta a fost invitat la comisie tocmai pentru neconcordante intre declaratiile sale si cele ale lui George Maior.

Horia Georgescu a mai fost audiat in Comisia SRI pe 15 noiembrie 2017, iar Manda declara atunci ca acesta a prezentat o lista de persoane din zona politica - PSD, PNL, PDL - si a institutiilor de forta si din zona Justitiei, care mergeau la aniversari la sediul K2 al SRI.

Ambasadorul Romaniei in SUA, fostul director al SRI George Maior, a fost audiat in 27 februarie in Comisia SRI, precizand ca si-a sustinut punctul de vedere in legatura cu legalitatea si felul in care s-a transformat Serviciul Roman de Informatii intr-o institutie puternica a statului.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: Ziare.com