Presedintele comisiei de control SRI: Maior a fost in vacanta in Toscana cu Ghita, Coldea si Dancu

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 20:14
10260 citiri
Presedintele comisiei de control SRI: Maior a fost in vacanta in Toscana cu Ghita, Coldea si Dancu
Foto: Facebook/Adrian Tutuianu

Presedintele comisiei parlamentare de control al SRI, Adrian Tutuianu, a dezvaluit ca in vacanta din Toscana in care au fost impreuna Florian Coldea si Sebastian Ghita au mai fost si directorul Serviciului Roman de Informatii de la acea vreme, George Maior, precum si fostul vicepremier Vasile Dancu.

"Domnul George Maior a dat comisiei de control intern anumite explicatii. Nu au fost impreuna, de exemplu, in Insulele Seychelles. Nu exista aceasta informatie. In Toscana, da", a declarat Adrian Tutuianu fiind intrebat daca si familia Maior a fost impreuna cu Sebastian Ghita in vacante din strainatate.

Tutuianu a explicat si procedura de audiere a lui George Maior, in prezent ambasadorul Romaniei in SUA.

"Exista un chestionar, i s-au pus niste intrebari, sunt mijloace de comunicare moderna. Dansul a raspuns de acolo de unde este", a spus Tutuianu, precizand ca audierile au avut loc in perioada in care s-a derulat activitatea interna a comisiei SRI.

Intrebat daca si Vasile Dincu a fost audiat de catre comisia interna a SRI, Adrian Tutuianu a precizat ca nu. "Nu, nu a fost audiat domnul Dincu. Cunoasteti, din ce s-a spus in spatiul public, ca a fost prezent in excursia din Toscana", a conchis el.

De aproape o luna, Sebastian Ghita e cautat de Politie, iar ulterior chiar de Interpol in toata Europa.

In tot acest timp, el a aparut nestingherit, de mai multe ori, la postul sau de televiziune Romania Tv in inregistrari facute din ascunzatoare si a lansat mai multe acuzatii.

In una din ele, Ghita a povestit ca generalul Florian Coldea ar fi fost la o vila de-ale sale din Cheia, unde ar fi amenintat cu dosare pe oricine incearca sa construiasca autostrada Comarnic - Brasov.

De asemenea, fostul deputat a mai spus ca a fost in vacanta in anul 2010 cu Coldea, in Seychelles, iar in 2012 in Toscana, pe langa Coldea fiind prezent atunci si Vasile Dancu.

Amintim ca Florian Coldea a fost suspendat din conducerea Serviciului Roman de Informatii dupa ce Sebastian Ghita l-a mentionat foarte des in inregistrarile pe care le-a lansat la Romania Tv dupa ce a disparut de indata ce si-a pierdut imunitatea parlamentara.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#George Maior Sebastian Ghita Toscana, #Vasile Dancu Sebastian Ghita Toscana , #SRI