Dezvaluiri despre actele caritabile facute de George Michael, de care lumea nu stia nimic

Luni, 26 Decembrie 2016, ora 21:39
19868 citiri
Dezvaluiri despre actele caritabile facute de George Michael, de care lumea nu stia nimic
Foto: Facebook / George Michael

Despre viata personala a lui George Michael s-a scris si s-a barfit mult, in schimb s-au stiut mult prea putine informatii despre generozitatea lui si actele sale filantropice. Nici el nu a facut mare caz de ele, dar au iesit la iveala dupa decesul sau neasteptat, in dimineata de Craciun.

Retelele de socializare si mass-media au fost intesate de regrete si omagii aduse marelui artist, dar si de dezvaluiri referitoare la enorma si totodata discreta lui generozitate, care aduc o noua lumina pe chipul starului britanic ce a marcat scena muzicala a anilor '80.

Diverse acte de bunatate spontana sau, dimpotriva, actiuni intens pregatite, sunt dezvaluite acum publicului, scrie The Guardian.

De exemplu, artistul obisnuia sa ofere gratuit bilete la concertele sale pentru membri ai personalului medical de stat, iar odata a dat un intreg concert la care asistentele medicale au intrat gratuit, in semn de recunostinta pentru atentia cu care a fost inconjurata mama sa, care murise de cancer.

Copii, mineri sau membri ai comunitatii LGBT, cu totii au beneficiat de-a lungul timpului de sprijin financiar din partea starului englez.

In 1996, George Michael a donat fundatiei Childline drepturile de autor pentru single-ul "Jesus to a Child", a dezvaluit, dupa decesul lui, presedintele fundatiei, Dame Esther Rantzen.

In plus, aceasta a spus ca, multumita "milioanelor" pe care el le-a donat, sute de mii de copii au putut fi ajutati.

Artistul, care si-a pierdut partenerul de viata (Anselmo Feleppa) in 1993, a sustinut financiar timp de multi ani fondul Terrence Higgins, a dezvaluit Jane Barron.

"Suntem tristi din cauza pierderii lui George Michael. Deseori, George se gandea la noi si ne daruia cu bunavointa diverse sume sau obiecte care ne ajutatu sa ne sporim fondurile, vitale pentru a-i ajuta sa supravietuiasca pe cei cu HIV", a mai declarat ea.

Alaturi de toate acestea, artistul a donat si toate beneficiile rezultate din drepturile de autor asupra piesei "Don't Let the Sun Go Down on Me", cantata in 1991 in duet cu Elton John.

"Donatiile sale au contribuit la schimbarea viziunii pe care oamenii o au despre semenii lor care traiesc cu virusul HIV si care acum nu mai sufera din cauza prejudecatilor si a discriminarii", a mai declarat Barron.

George Michael a fost printre artistii care au produs single-ul "Do They Know It's Christmas?", vandut in peste 2 milioane de copii si cu care s-au strans 19 milioane de lire pentru eradicarea foametei in Etiopia.

Printre dezvaluirile care au fost facute dupa moartea lui George Michael este si cea facuta de prezentatorul TV Richard Osman. Acesta a postat pe Twitter un comentariu in care a sustinut ca, dupa ce o femeie s-a plans in direct ca are nevoie de 15.000 de lire pentru tratament, George Michael a sunat in secret la redactie si a doua zi i-a oferit banii.

Autoarea si jurnalista Sali Hughes a dezvaluit tot pe Internet ca George Michael i-a lasat odata bacsis unei barmanite 5.000 de lire, pentru ca "studia la scoala de asistente si avea datorii".

De asemenea, actrita Emilyne Mondo a scris ca Michael s-a oferit sa lucreze ca voluntar la un camin pentru persoane fara adapost, impreuna cu ea, dar i-a cerut sa nu faca public acest lucru.

Si fanii trupei Beatles i-au adus acestuia un ultim omagiu. George Michael a cumparat de la un colectionar privat, cu 1,4 milioane de lire, pianul la care John Lennon a compus "Imagine", in 2000. Ulterior, el a donat pianul muzeului Beatles Story din Liverpool, pentru a ramane in orasul natal al lui Lennon pentru totdeauna.

Citeste mai multe despre:

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#George Michael murit acte caritabile , #murit