Dosarul primarului din Brasov: Un acuzat a recunoscut intelegerea privind mita electorala pentru PNL (surse)

Marti, 30 Iunie 2015, ora 15:45
4655 citiri
Dosarul primarului din Brasov: Un acuzat a recunoscut intelegerea privind mita electorala pentru PNL (surse)

Calin Pop, administrator de firma, anchetat in dosarul primarului din Brasov, George Scripcaru, a colaborat cu procurorii, recunoscand intelegerea privind mita electorala, au declarat surse judiciare.

Pop a fost retinut alaturi de edilul Brasovului si alte doua persoane, insa el nu va fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva, in cazul sau fiind dispus control judiciar pentru 60 de zile.

Primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, a fost retinut luni seara, fiind acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit - 4 infractiuni.

Potrivit DNA, George Scripcaru, in perioada 2010 - 2012, in baza unei intelegeri prealabile cu alte persoane, a actionat si a determinat functionari din Primaria/ Consiliul Local Brasov si angajati din cadrul SC CET SA si SC Tetkron SRL sa-si exercite defectuos atributiile de serviciu cu ocazia incheierii unor contracte/conventii cu o firma, urmarind obtinerea pentru aceasta si persoanele care o administrau de foloase necuvenite, respectiv sume de bani si bunuri din patrimoniul societatilor detinute de municipalitate.

Primarul Brasovului, George Scripcaru, a fost retinut

Primarul Brasovului, acuzat ca a folosit bani din mita pentru campania PNL din 2012

Primarul Brasovului, adus cu duba pentru perchezitii

"Ca urmare a intelegerii prealabile cu administratorul unei alte societati comerciale, a atribuit firmei controlate de acesta un contract de lucrari (desi societatea nu avea experienta in domeniu), iar ulterior a dispus decontarea unor lucrari neefectuate. O parte din banii obtinuti in mod injust au fost utilizati, din dispozitia sa, pentru achizitionarea de materiale electorale in campania pentru alegerile locale din anul 2012.

Pentru acoperirea acestor fapte, George Scripcaru a dat dispozitii sa se post-constituie inscrisuri si, ulterior, a solicitat Consiliului de Administratie al SC Tetkron SRL 'sa gaseasca vinovati' pentru decontarile nelegale, indicand chiar trei angajati, desi cunostea situatia reala a acestor operatiuni financiare.

Ulterior, functionarii respectivi s-au conformat, in sensul ca au constituit comisia de disciplina pentru cercetarea acelor persoane", sustin procurorii.

Citeste si:
Pod inaugurat la capete diferite de PSD şi PNL pentru a separa "apele". Slujba religioasă a unit delegațiile la jumătate
Pod inaugurat la capete diferite de PSD şi PNL pentru a separa "apele". Slujba religioasă a unit delegațiile la jumătate
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă orașul Buzău de localitatea Vadu Pașii. La un capăt panglica a fost tăiată...
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Sursa: AGERPRES