Dosarul primarului din Brasov: Un acuzat a recunoscut intelegerea privind mita electorala pentru PNL (surse)

Marti, 30 Iunie 2015, ora 15:45
4877 citiri
Dosarul primarului din Brasov: Un acuzat a recunoscut intelegerea privind mita electorala pentru PNL (surse)
Foto: Digi 24 TV

Calin Pop, administrator de firma, anchetat in dosarul primarului din Brasov, George Scripcaru, a colaborat cu procurorii, recunoscand intelegerea privind mita electorala, au declarat surse judiciare.

Pop a fost retinut alaturi de edilul Brasovului si alte doua persoane, insa el nu va fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva, in cazul sau fiind dispus control judiciar pentru 60 de zile.

Primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, a fost retinut luni seara, fiind acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit - 4 infractiuni.

Potrivit DNA, George Scripcaru, in perioada 2010 - 2012, in baza unei intelegeri prealabile cu alte persoane, a actionat si a determinat functionari din Primaria/ Consiliul Local Brasov si angajati din cadrul SC CET SA si SC Tetkron SRL sa-si exercite defectuos atributiile de serviciu cu ocazia incheierii unor contracte/conventii cu o firma, urmarind obtinerea pentru aceasta si persoanele care o administrau de foloase necuvenite, respectiv sume de bani si bunuri din patrimoniul societatilor detinute de municipalitate.

Primarul Brasovului, George Scripcaru, a fost retinut

Primarul Brasovului, acuzat ca a folosit bani din mita pentru campania PNL din 2012

Primarul Brasovului, adus cu duba pentru perchezitii

"Ca urmare a intelegerii prealabile cu administratorul unei alte societati comerciale, a atribuit firmei controlate de acesta un contract de lucrari (desi societatea nu avea experienta in domeniu), iar ulterior a dispus decontarea unor lucrari neefectuate. O parte din banii obtinuti in mod injust au fost utilizati, din dispozitia sa, pentru achizitionarea de materiale electorale in campania pentru alegerile locale din anul 2012.

Pentru acoperirea acestor fapte, George Scripcaru a dat dispozitii sa se post-constituie inscrisuri si, ulterior, a solicitat Consiliului de Administratie al SC Tetkron SRL 'sa gaseasca vinovati' pentru decontarile nelegale, indicand chiar trei angajati, desi cunostea situatia reala a acestor operatiuni financiare.

Ulterior, functionarii respectivi s-au conformat, in sensul ca au constituit comisia de disciplina pentru cercetarea acelor persoane", sustin procurorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#martor recunoscut dosar Scripcaru, #George Scripcaru retinut DNA , #coruptie