Primarul Brasovului, acuzat ca a folosit bani din mita pentru campania PDL din 2012

Marti, 30 Iunie 2015, ora 10:22
3758 citiri
Primarul Brasovului, acuzat ca a folosit bani din mita pentru campania PDL din 2012
Foto: Facebook/George Scripcaru

Primarul Brasovului George Scripcaru (PNL, fost PDL), retinut luni pentru luare de mita si abuz in serviciu, este acuzat ca a folosit bani obtinuti din spaga in campania electorala din 2012.

Anchetatorii sustin ca, in perioada 2010-2012, in baza unei intelegeri prealabile cu alte persoane, Scripcaru a determinat functionari din primarie si Consiliul Local Brasov, precum si angajati din cadrul CET SA si Tetkron SRL, sa-si exercite defectuos atributiile de serviciu pentru incheierea unor contracte cu o firma.

Primarul Brasovului, George Scripcaru, a fost retinut

Edilul Brasovului a urmarit obtinerea pentru aceasta companie si persoanele care o administrau de foloase necuvenite, mai exact bani si bunuri din patrimoniul societatilor detinute de municipalitate. O parte din sume au fost folosite in campania pentru alegerile locale din 2012.

"Ca urmare a intelegerii prealabile cu administratorul unei alte societati comerciale, a atribuit firmei controlate de acesta un contract de lucrari (desi societatea nu avea experienta in domeniu), iar ulterior a dispus decontarea unor lucrari neefectuate.

O parte din banii obtinuti in mod injust au fost utilizati, din dispozitia sa, pentru achizitionarea de materiale electorale in campania pentru alegerile locale din anul 2012", potrivit unui comunicat DNA.

"Pentru acoperirea acestor fapte, George Scripcaru a dat dispozitii sa se post-constituie inscrisuri si ulterior a solicitat Consiliului de Administratie al SC Tetkron SRL 'sa gaseasca vinovati' pentru decontarile nelegale, indicand chiar trei angajati, desi cunostea situatia reala a acestor operatiuni financiare. Ulterior, functionarii respectivi s-au conformat, in sensul ca au constituit comisia de disciplina pentru cercetarea acelor persoane", mai sustin procurorii.

Edilul a fost retinut luni si va fi prezentat marti la Tribunalul Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Luni au avut loc mai multe perchezitii atat la sediile Primariei Barsov si ale mai multor firme, cat si la domiciliul lui George Scripcaru.

Primarul Brasovului, adus cu duba pentru perchezitii

Edilul Brasovului, in vizorul DNA: Perchezitii la primarie si suspiciuni de coruptie (Video)

Citește și:
Guvernul a făcut pe placul primarilor și președinților de CJ. Sporuri mărite cu 50%. Condițiile puse de executiv
Guvernul a făcut pe placul primarilor și președinților de CJ. Sporuri mărite cu 50%. Condițiile puse de executiv
Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene care gestionează proiecte din fonduri externe nerambursabile vor primi un spor majorat la 50% de la 25%, a anunţat marţi ministrul Investiţiilor...
Victoria meschină a lui Gabriela Oprea: A obținut o amânare în dosarul privind moartea polițistului Gigină
Victoria meschină a lui Gabriela Oprea: A obținut o amânare în dosarul privind moartea polițistului Gigină
Tribunalul Bucureşti a amânat marţi, 31 ianuarie, pentru 17 februarie, pronunţarea sentinţei în dosarul în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă,...