Primarul Brasovului, adus cu duba pentru perchezitii

Luni, 29 Iunie 2015, ora 14:47
4317 citiri
Primarul Brasovului, adus cu duba pentru perchezitii
Foto: captura Youtube/Newsbv Brasov

Primarul Brasovului, George Scripcaru, al carui nume apare intr-un dosar in care se fac cercetari pentru abuz in serviciu privind incheierea unor contracte de energie termica, a fost adus, luni la pranz, cu o duba a Jandarmeriei, la sediul Primariei, unde au loc perchezitii ale procurorilor.

Scripcaru a fost adus de catre jandarmi de la locuinta sa, din Ghimbav, unde procurorii au facut perchezitii, la sediul Primariei Brasov, unde vor fi continuate perchezitiile in biroul edilului.

Intrebat ce acuzatii i se aduc de catre procurori, George Scripcaru a raspuns: "O sa aflati pe parcurs despre ce este vorba", refuzand sa faca alte declaratii.

La ora transmiterii acestei stiri, primarul George Scripcaru se afla in sediul Primariei Brasov.

Procurorii anticoruptie fac perchezitii la Primaria Brasov, in mai multe birouri, intre care si cel al primarului George Scripcaru, precum si la locuinta acestuia, intr-un dosar in care se fac cercetari pentru abuz in serviciu privind incheierea unor contracte de energie termica.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Brasov efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, care ar fi fost comise in perioada 2010-2015, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Potrivit sursei citate, anchetatorii fac, luni, 20 de perchezitii in judetul Brasov, din care una este sediul unei institutii publice, restul fiind la sediile unor societati comerciale si la domiciliile mai multor persoane.

Surse judiciare au declarat ca institutia publica unde au loc percheziti este Primaria Brasov, acuzatiile vizand incheierea unor contracte de vanzare-cumparare de eergie termica.

Perchezitii mai au loc in birourile sefului Serviciului Investitii si al directorului executiv adjunct la Directia Tehnica, la punctul de lucru al SC Delcar SRL Brasov - in biroul lui Mihai Ciprian David, la sediul social al SC Bepco SRL, tot din Ghimbav, la sediul social al SC Transformer Energy Supply SRL, din municipiul Brasov, si la sediul social al SC Tetkron SRL, tot dn Brasov, precum si la Hotel Kronwell, la punctul de lucru al SC Iporo Com SRL Brasov si in biroul lui Daniel Popescu.

Procurorii anticoruptie fac perchezitii si la sediul social al SC Radioteleviziunea Transilvania SRL, in spatiie folosite de catre Antonie Cristina-Iuliana si de primarul Scripcaru.

Perchezitiile vizeaza acuzatii de abuz in serviciu in legatura cu incheierea unor contracte de vanzare - cumparare sau prestari servicii de catre SC CET SA Brasov sau SC Tetkron SRL, societati detinute de UAT Municipiul Brasov cu SC Bepco SRL Ghimbav, societate controlata de Simina Costan si de Calin Filimon Costan (asociat grupul ICCO), precum si de Mihai David, fost director Hidroelectrica SA, prin care s-a urmarit devalizarea celor doua societati si scoaterea acestora de pe piata energiei in favoarea Bepco.

Edilul Brasovului, in vizorul DNA: Perchezitii la primarie si suspiciuni de coruptie

In perioada 2010-2011, reprezentantii SC CET SA si Tetkron SRL, societati avand ca unic asociat Municipiul Brasov, au incheiat cu Bepco SRL contracte de vanzare-cumparare sau prestari servicii cu incalcarea normelor legale, producand un prejudiciu de peste un milion de euro in patrimoniu municipiului Brasov, suma care reprezinta folos necuvenit pentru Bepco SRL.

George Scripcaru are 48 de ani, este casatorit si are un copil, fiind absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport, din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

Intre anii 1992 si 1998 a ocupat functii de conducere in cadrul Organizatiei de Tineret a PD, fiind apoi presedinte APR Brasov (din 1998), iar apoi presedinte al Organizatiei Judetene PD Brasov, vicepresedinte PD, presedinte al Organizatiei Judetene PD-L Brasov, vicepresedinte PD-L.

Intre anii 1996-2000, George Scripcaru a fost consilier local in cadrul Primariei Brasov, intre anii 2000 si 2004 a fost viceprimar al municipiului Brasov, iar de zece ani este primar al municipiului Brasov.

Potrivit declaratiei de avere din 26 mai 2014, George Scripcaru are o casa de 350 de metri patrati in Brasov, detinuta impreuna cu sotia sa, si cumparata in anul 2006, cu teren aferent in suprafata de 1075,18 metri patrati.

Primarul nu are alte proprietati imobiliare, nici masina, si nici conturi sau depozite bancare. In schimb, el are contractate trei credite: unul din 2007 cu scadenta in 2032, cu o valoare de 79.602 de lei, iar celelalte din 2008, scadente in 2036, in valoare de 53.200 de euro si, respectiv, 33.400 de euro.

Venitul total incasat de Scripcaru in anul 2013 din indemnizatie a fost de 48.036 lei, in timp ce sotia sa a otinut un salariu anual de 18.900 lei.

In anul 2011, DNA anunta ca prefectul de atunci al Brasovului, Ion Gontea, si primarul municipiului, George Scripcaru, erau cercetati de Directia Nationala Anticoruptie pentru coruptie, fapte identificate in cadrul anchetei privindu-l pe fostul sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor, Ionel Spataru, potrivit unor surse judiciare.

Primarul Brasovului, George Scripcaru, si prefectul Ion Gontea au declarat, la vremea respectiva, ca nu stiu nimic despre o ancheta a DNA in care ar fi cercetati pentru abuz in serviciu si complicitare la luare de mita in dosarul in care este cercetat si fostul sef al Comisariatului pentru Protectia Consumatorului Brasov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#George Scripcaru ridicat Jandarmi, #George Scripcaru perchezitii, #perchezitii Brasov George Scripcaru , #DNA