Primarul Brasovului, George Scripcaru, a fost trimis in judecata intr-un nou dosar

Joi, 17 Noiembrie 2016, ora 14:57
2878 citiri
Primarul Brasovului, George Scripcaru, a fost trimis in judecata intr-un nou dosar

Primarul Brasovului, George Scripcaru, si fostul director al Regiei Autonome de Transport (RAT) Brasov au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, joi, pentru cumpararea a patru masini de catre RAT, care au fost folosite de edil in scop personal.

Procurorii DNA Brasov l-au trimis in judecata pe George Scripcaru, sub control judiciar, pentru abuz in serviciu si participatie improprie la abuz in serviciu.

Cristian Radu, director al RAT Brasov la data faptelor, va fi judecat in stare de libertate, pentru abuz in serviciu, in forma continuata.

In perioada 2007 - 2015, primarul George Scripcaru "si-a exercitat influenta reala" asupra directorului RAT Brasov si l-a determinat sa-si incalce atributiile de serviciu si sa achizitioneze succesiv, pe parcursul celor 9 ani, patru autoturisme marca Skoda Superb, ce au fost puse ulterior, in mod formal, la dispozitia Primariei Brasov, semnandu-se in acest sens mai multe contracte si acte aditionale, afirma anchetatorii.

In plus, desi a fost singurul care a folosit masinile respective, Scripcaru nu a platit costurile pentru intretinerea si utilizarea acestora - vinieta, asigurarea CASCO, RCA, ITP, revizii si reparatii.

Anchetatorii il mai acuza pe Scripcaru ca, pentru a ascunde faptul ca autoturismele date in mod succesiv in folosinta Primariei Brasov sunt folosite in interesul sau personal, i-a cerut lui Cristian Radu ca, in cazul in care pe adresa RAT vor veni solicitari din de la Politia Rutiera, sa fie comunicat numele unui angajat, care astfel sa fie sanctionat contraventional in locul edilului.

Astfel, pe 12 martie 2009, cand George Scripcaru, aflat la volanul uneia dintre cele patru masini, a depasit viteza maxim admisa in localitate, o alta persoana a fost sanctionata contraventional, cu amenda in valoare de 120 de lei si 2 puncte penalizare.

Prejudiciul total adus RAT Brasov se ridica la aproape 720.000 de lei, reprezentand contravaloarea autoturismelor achizitionate si cheltuielile suportate cu intretinerea si utilizarea acestora.

De asemenea, procurorii anticoruptie au pus poprire pe conturile bancare ale lui George Scripcaru si Cristian Radu si sechestru asigurator pe un imobil al fostului director al RAT Brasov.

Dosarul a fost trimis pentru judecare Tribunalului Brasov.

Scripcaru, trimis in judecata in alte doua dosare

Intr-un alt dosar, la inceputul lunii noiembrie, procurorii DNA Brasov l-au trimis in judecata pe George Scripcaru, tot pentru abuz in serviciu, alaturi de fostul sef al CJ Brasov Aristotel Cancescu, un fost consilier judetean si angajati din Primaria Brasov.

Primarul din Brasov a mai fost trimis in judecata de DNA, in luna februarie, pentru luare de mita si abuz in serviciu, fiind acuzat ca a favorizat o firma privata de termoficare si i-a atribuit acesteia ilegal un contract de 6,1 milioane de lei, in detrimentul societatilor de stat, care au ajuns in colaps.

In acest dosar, sunt judecate alte 12 persoane. Potrivit rechizitoriului procurorilor, George Scripcaru ar fi primit, in schimbul ajutorului sau, o mita 400.000 de lei constand in materialele electorale pentru alegerile locale din anul 2012.

Citeste si:
Care sunt riscurile ca desfașurarea congresului PNL să aibă loc în scenariul roșu COVID-19. „Bucureștiul are rată de dublare la aproximativ 10 zile”
Care sunt riscurile ca desfașurarea congresului PNL să aibă loc în scenariul roșu COVID-19. „Bucureștiul are rată de dublare la aproximativ 10 zile”
Mai sunt doar câteva zile până la congresul PNL, de sâmbătă 25 septembrie, când va fi ales liderul partidului aflat la guvernare dintre Florin Cîțu, premierul României și Ludovic Orban,...
Orban: "Premier va fi cel care va fi ales preşedinte al PNL. În cazul domnului Cîţu, dacă va fi ales preşedinte al PNL, îmi pun serioase semne de întrebare dacă mai poate să fie premier"
Orban: "Premier va fi cel care va fi ales preşedinte al PNL. În cazul domnului Cîţu, dacă va fi ales preşedinte al PNL, îmi pun serioase semne de întrebare dacă mai poate să fie premier"
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, 20 septembrie, că, după 25 septembrie, premier va fi cel care fi ales lider al partidului, el susţinând că va avea o relaţie...
Sursa: NEWS.RO
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Primarul Brasovului, George Scripcaru, trimis in judecata intr-un