Un nou dosar pentru primarul Brasovului. A fost pus sub control judiciar pentru abuz in serviciu

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 16:37
2614 citiri
Un nou dosar pentru primarul Brasovului. A fost pus sub control judiciar pentru abuz in serviciu
Foto: Facebook / George Scripcaru

George Scripcaru, primarul orasului Brasov, a fost pus miercuri sub control judiciar pentru 60 de zile intr-un nou dosar in care este cercetat penal pentru abuz in serviciu. El este acuzat ca a folosit in interes personal 4 masini achizitionate formal de primarie.

In comunicatul remis presei de DNA se arata ca in perioada 2007 - 2015, George Scripcaru si-a exercitat influenta asupra directorului general al unei societati din subordinea Primariei pe care l-a determinat sa-si incalce atributiile de serviciu si sa achizitioneze patru autoturisme marca Skoda Superb pe care ulterior primarul le-a folosit in interes personal.

Procurorii spun ca autoturismele au fost puse "in mod formal, la dispozitia primariei Brasov", semnandu-se in acest sens mai multe contracte si acte aditionale.

"Scopurile urmarite de edil au fost obtinerea unor foloase necuvenite pentru sine, constand in folosinta exclusiva a masinilor respective, dar si neplata costurilor pentru intretinerea/utilizarea acestora (vinieta, asigurarea CASCO, RCA, ITP, revizii si reparatii) ", se arata in comunicatul DNA.

Mai mult, procurorii spun ca pentru a ascunde faptul ca masinile erau folosite in interes personal, primarul i-a cerut aceluiasi director ca in cazul in care vor veni solicitari din partea Politiei Rutiere sa dea numele unor angajati care sa fie sanctionati contraventional in locul lui.

Asa s-a intamplat, de exemplu, la data de 12 martie 2009, cand o alta persoana a fost sanctionata pentru depasirea vitezei cu amenda in valoare de 120 lei si 2 puncte penalizare, desi la volan era George Scripcaru.

"Consecinta acestei conduite infractionale a fost prejudicierea societatii respective cu suma totala de 630.567,28 lei reprezentand valoarea masinilor achizitionate si cheltuielile suportate cu intretinerea/utilizarea acestora", sustin procurorii DNA.

Lui George Scripcaru i-au fost aduse la cunostinta acuzatiile si obligatiile pe care trebuie sa le respecte in urmatoarele 60 de zile, fiind informat ca daca le incalca cu rea-credinta risca sa fie arestat la domiciliu sau preventiv.

George Scripcaru a mai fost pus sub control judiciar si in dosarul in care a fost trimis in judecata in luna februarie pentru luare de mita si abuz in serviciu.

In acel dosar, primarul Brasovului este acuzat ca a favorizat o firma privata de termoficare si i-a atribuit acesteia ilegal un contract de 6,1 milioane de lei. Potrivit rechizitoriului procurorilor, George Scripcaru ar fi primit, in schimbul ajutorului sau, o mita de 400.000 de lei, constand in materialele electorale pentru alegerile locale din anul 2012.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#George Scripcaru control judiciar masini, #primar Brasov control judiciar masini , #DNA