Primarul Brasovului si fostul presedinte al CJ Brasov, urmariti penal pentru abuz in serviciu

Joi, 15 Septembrie 2016, ora 17:05
3340 citiri
Primarul Brasovului si fostul presedinte al CJ Brasov, urmariti penal pentru abuz in serviciu
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Brasovului, George Scripcaru, si Aristotel Cancescu, fost presedinte al CJ Brasov, sunt urmariti penal pentru abuz in serviciu, intr-un nou dosar instrumentat de procurorii DNA.

Aristotel Cancescu este cercetat sub control judiciar pentru abuz in serviciu in forma continuata, iar George Scripcaru, care are calitatea de suspect, este urmarit penal pentru abuz in serviciu, fara luarea unei masuri preventive, potrivit unui comunicat al DNA.

Au mai fost pusi sub control judiciar Gavril Matei, la data faptelor consilier judetean, urmarit penal tot pentru abuz in serviciu in forma continuata, si Lucia Cristina Grama, la data faptelor administrator al unei societati comerciale, acuzata de complicitate la abuz in serviciu.

Citeste comunicatul integral al DNA

Dosarul vizeaza obtinerea ilegala a unei suprafete de teren in incinta unui spital din Brasov.

Procurorii arata ca in perioada 2013-2014, Matei Gavril si Grama Lucia Cristina, dupa ce s-au inteles cu Aristotel Cancescu, au facut demersuri pentru a obtine, in mod ilegal, 110 mp teren in incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Brasov.

Scopul era ca Matei Gavril sa deschida o farmacie in curtea spitalului judetean a carui conducere refuzase pana atunci amplasarea vreuneia.

Citeste si Primarul Brasovului, acuzat ca a folosit bani din mita pentru campania PDL din 2012

Astfel, Cancescu si-a incalcat atributiile de serviciu si a facut demersuri pentru adoptarea si semnarea aprobarii inchirierii terenului respectiv, fara sa se justifice faptul ca ar fi nevoie de o farmacie si fara sa existe o solicitare din partea conducerii spitalului.

In urma mai multor demersuri, pe 7 noiembrie 2013 a fost eliberata o autorizatie de construire, semnata printre altii si de George Scripcaru, in calitate de primar al municipiului Brasov, desi acesta, sustin procurorii, cunostea faptul ca documentul fusese emis fara sa fie indeplinite conditiile impuse de lege.

Citește și:
Mesajul agramat al Regelui Cioabă pentru austrieci: „ Vor fi numai pene de lebădă!”
Mesajul agramat al Regelui Cioabă pentru austrieci: „ Vor fi numai pene de lebădă!”
Autointitulat rege al romilor, Dorin Cioabă a reacționat după ce Austria s-a opus aderării României la spațiul Schengen. El a postat un mesaj agramat pe Facebook după ce Austria a respins...
Un fost ministru face lista eșecurilor lui Iohannis, cu Schengen pe primul loc: ”Tot ce a atins s-a terminat prost”
Un fost ministru face lista eșecurilor lui Iohannis, cu Schengen pe primul loc: ”Tot ce a atins s-a terminat prost”
Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, susține că ”tot ce a atins Klaus Iohannis s-a terminat prost” și că poate doar ”România Educată” este o pată mai mare decât aderarea la...