George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”

Sambata, 03 Decembrie 2022, ora 16:11
11716 citiri
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
Liderul AUR, George Simion FOTO Facebook / Claudiu Tarziu

Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a criticat declaraţiile liderului AUR George Simion, prin care acesta solicită ca România să nu mai ajute Republica Moldova, susţinând că ”troll-ul Kremlinului vrea, de fapt, izolarea românilor de peste Prut, marginalizarea lor şi tratarea ca pe un inamic”.

Totodată, Muraru afirmă că ”putinistul George Simion dovedeşte, încă o dată, că este la conducerea celui mai antiromânesc partid”.

”Prin declaraţiile făcute în Ziua Naţională a României, troll-ul Kremlinului vrea, de fapt, izolarea românilor de peste Prut, marginalizarea lor şi tratarea ca pe un inamic. Simion cere ca România să nu mai ajute Republica Moldova în pragul unei ierni grele şi în faţa unui şantaj abject administrat de Federaţia Rusă fraţilor de peste Prut. George Simion vrea ca România să nu mai sprijine guvernul pro-european de la Chişinău, singurul capabil să scape Republica Moldova de influenţele putiniste. La toate astea se mai adaugă faptul că aproape 1 milion de cetăţeni moldoveni au cetăţenie română iar datoria noastră este să îi protejăm, nu să îi abandonăm”, a scris sâmbătă pe Facebook deputatul PNL, Alexandru Muraru.

Liberalul aminteşte că George Simion mai spune că România a ajutat prea mult refugiaţii din Ucraina şi că ”ar trebui să-i lăsăm acolo, în bătaia puştii”, el calificând aceste declaraţii drept halucinante.

”Românii trebuie să ştie că un astfel de flagel al politicii româneşti, apărut nu întâmplător în vremuri de criză, trebuie izolat şi trimis acolo unde îi este locul, în braţele Kremlinului. Românii s-au convins că avem şi noi un mic Putin al nostru. Partidul extremist, de factură neolegionară şi antisemit rămâne cea mai nedemnă, mincinoasă şi caraghioasă creaţie din Parlamentul României”, a adăugat liderul PNL Iaşi.

Declarațiile lui George Simion

Vineri, liderul AUR a declarat, la Alba Iulia, că România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu Guvernul de la Chişinău, argumentând că ”nu facem decât să finanţăm separatism antiromânesc”.

”Un alt adevăr pe care tot noi trebuie să îl spunem este că România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău. Mi-e drag de unii miniştri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanţăm separatism antiromânesc finanţând acea guvernare. Sau finanţându-l pe primarul Chişinăului, antiromânul Ion Ceban. Asta fac, din păcate, cei care au pe mână banii noştri. Niciun leu pentru guvernul de la Chişinău, după cum tot un adevăr pe care trebuie să îl spunem este că s-au alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii care au venit din Ucraina”, a spus George Simion.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#George Simion AUR, #ajutor Republica Moldova Romania, #Alexandru Muraru, #refugiati ucraineni primiti Romania , #Stiri George Simion