George Simion: „99,9% sunt candidat la prezidențiale”. Ce n-a mers în strategia AUR pentru alegeri VIDEO

Vineri, 14 Iunie 2024, ora 21:15
3971 citiri
George Simion: „99,9% sunt candidat la prezidențiale”. Ce n-a mers în strategia AUR pentru alegeri VIDEO
George Simion, presedinte AUR FOTO: Facebook / George Simion

George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor a fost invitatul ultimei ediții din rubrica „Cu fața la alegători”, unde a vorbit despre rezultatele AUR la alegerile de pe 9 iunie. Acesta a vorbit despre ce va schimba în strategia pentru următoarele alegeri din toamnă și a reiterat că el va fi candidatul partidului la la alegerile prezidențiale, „în proporție de 99,9%”. Liderul AUR a vorbit și despre mandatul cu care pleacă eurodeputații partidului în Parlamentul European și a comentat situația de la alegeri, unde a acuzat fraude masive.

„Având în vedere că ne-am desfășurat activitatea într-un mediu vitreg, într-un sistem comasat corupt, în care aceste alegeri au fost puse împreună, total ilogic, ilegal, în ciuda protestelor noastre vehemente, eu sunt mulțumit de rezultatul acestor alegeri. Sigur, nu sunt mulțumit că nu ne-am situat pe primul loc, așa cum era normal dacă aveam doar alegerile europarlamentare”, a declarat George Simion.

Acesta a afirmat că este „iritat” de faptul că USR și Dreapta Unită nu au făcut un front comun cu AUR împotriva alegerilor comasate.

Liderul AUR a acuzat „partidele-sistem” PSD și PNL că au fraudat voturile, iar în aceste condiții, partidul său nu putea obține un alt scor.

„Ne-a fost foarte greu. Pe nepusă masă, a trebuit să ne pregătim de alegerile locale”, a mai spus Simion.

”Cad capete la filialele din țară”

George Simion recunoaște că AUR țintea mai sus în alegerile locale, dar este mulțumit cu scorurile obținut în majoritatea consiliilor din țară.

„Suntem mulțumiți de majoritatea filialelor din țară. Avem și locuri unde lucrurile nu au mers cum trebuie și unde vom opera schimbări. Sunt zone în țară în care nu m-a nemulțumit atât scorul obținut, m-au nemulțumit anumite colaborări care s-au făcut la nivel local cu partidele sistemului, PSD și PNL și vom interveni acolo. Vom schimba anumite conduceri județene”, a completat liderul AUR.

El spune că o parte din rezultatele slabe se datorează și lipsei de campanie la unii candidați, dar este mulțumit de performanța AUR în diaspora.

„În unele județe, candidații noștri nu au făcut campanie, nu au avut experiența de a o face. S-au bazat doar pe scorul național, de aici rezultate mai slabe. Este greu de apreciat. Noi ne-am clasat pe Diaspora pe primul loc. Pe țările din vestul Europei, Canada și Statele Unite am fost pe primul loc. A fost un vot mai mare pe Republica Moldova.”

Acesta a completat că PSD și PNL s-au bucurat în Republica Moldova de sprijinul Guvernului Recean și al Maiei Sandu.

”97% l-au ales pe Vlad Țepeș”

Despre asocierea AUR din campanie cu personajele istorice precum Vlad Țepeș, Mihai Viteazul sau Ștefan cel Mare, George Simion spune că decizia a fost luată în urma unor sondaje pe Facebook.

„97% l-au ales pe Vlad Țepeș, de asta l-am folosit mai mult. Este ideea de campanie pe care am avut-o. Colegii deputați de la USR m-au întrebat, fiind colegi pe rânduri în Parlament, ‘ce scor a obținut Mihai Viteazul?’. Le-am spus că dublu față de scorul lor, și măcar din campania noastră s-a reținut ceva. O să continuăm și la următoarele rânduri de alegeri și o să dezvoltăm această chestiune. E în mai multe episoade campania noastră”, a mai spus George Simion.

El a spus că nu se compară cu vreuna dintre figurile istorice din timpul campaniei.

„Sunt eroi români cu care ne identificăm. Ei se identifică cu ostașul patriei Nicolae Ciucă, foarte bine, o să am și eu afișe cu fața mea, o să am un slogan de campanie, e la latitudinea fiecăruia să facă campanie așa cum consideră. Ce contează la final este rezultatul”, a mai spus liderul AUR.

Acesta subliniază că „singurul glonte” pe care l-au avut PSD-PNL împotriva AUR a fost rețeaua de primari, dar că acest lucru nu a afectat foarte mult partidul său.

„Vor lega parteneriate cu colegii care au obținut rezultate foarte bune în alegeri, colegii suveraniști. Merg europarlamentarii noștri, cei șase, cu un mandat clar de a nu vota pentru Ursula von der Leyen și de a se opune actualei linii de la nivelul Comisiei Europene. Sper ca Ursula von der Leyen să nu obțină voturile necesare pentru șefia Comisiei”, a mai spus Simion.

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor spune că AUR se opune tuturor „legilor și dictatelor” de la nivelul UE, care contravin intereselor României.

„Mă refer aici la planul care ține de reducerea emisiilor de carbon la 0% până în 2050, declinate în diferite programe. Avem nevoie să facem o trecere treptată, fiind o țară săracă, la anumite impuneri și avem nevoie de activități economice.”, a mai spus acesta.

”Sunt un om asumat, tânăr, energic”

„O să optăm pentru normalitate. O să ne luptăm cu această ideologie LGBTQ+ care se vrea să fie impusă peste tot la nivelul țărilor europene. În sensul de educație sexuală în școli de la nivelul claselor primare. Problema cu educația sexuală în școli este că înveți că poți fi ce vrei tu să fi: băiat, fetiță, că este o opțiune peste care nu pot interveni părinții tăi”, a mai spus Simion.

În schimb, liderul AUR a spus că este de acord cu educația sexuală de prevenție, dar nu la clasele mici.

„Eu voi fi candidatul AUR 99,9%. Mâine vom avea întâlnirile statutare și lansarea campaniei pentru alegerile prezidențiale. Nu mă tem de nimeni, am văzut opțiunile enumerate în spațiul public, sper să se decidă (...) Eu sunt un om asumat, un om tânăr, energic și având în vedere numele candidaților, Geoană, Ciucă, Ciolacu, nu mă tem. Aștept să se decidă, să văd și eu cu cine intru în turul 2”, a mai precizat George Simion.

George Simion a punctat faptul că după parlamentare, indiferent de rezultat, AUR nu va face alianță cu PSD și PNL.

„Din punctul meu de vedere, alianțele de tipul Racul, Broasca și cu Știuca au distrus România în acești 34 de ani. Este o șansă enormă, cauzată de disperarea lor de a-l trimite la o pensie binemeritată după 10 ani de eforturi pe Klaus Iohannis. Asta este înțelegerea, să îl trimită la o sinecură prin Europa, că la NATO nu se poate, și să se grăbească înainte de alegerile și SUA din noiembrie.”

Guvern ”monocolor”

Președintele AUR speră că partidul său va da un guvern monocolor. „Ar fi ceva minunat, ar fi demonstrația că avem democrație în România, nu că ne sunt aleși președinții din alte state. Ca președinte voi milita pentru păstrarea României în afara oricărui război și pentru pace. Ca președinte voi lupta ca românii să fie împroprietăriți, deci, stăpâni în țara lor și voi lupta pentru reducerea taxării muncii și pentru un nivel drept de 25% pentru impozitul pentru salariu”

Liderul AUR a acuzat fraude majore la nivelul Bucureștiului pentru alegerile locale, vorbind despre o „rețea” care s-a ocupat de acesta aspect. Simion a făcut referire și la acuzațiile de fraudă formulate de USR la sectoarele 1 și 2.

„Ce să le spun celor de la USR. I-am avertizat. Erau pe cai mari. Credeau că iau 20%. Erau deja undeva plutind pe un nor crezând că vor reface ei alianța cu PNL sau fiind mulțumiți cu un rezultat de 15-20% care să le permită să rămână în viața politică și să se prefacă că vor face. E greșeala lor, era să fim și noi cuprinși de aceeași autosuficiență, dar ne-am pregătit, am lucrat mai mult și sper din suflet ca tot sistemul electoral românesc să poată fi regândit, pentru că nu este o democrație aici unde activăm noi.” a mai spus George Simion.

El a mai spus că „rețeaua Coldea” a fost înfrântă la votul de pe 9 iunie.

Interviul integral este disponibil mai jos:

Un sondaj realizat de Mirel Palada îl dă pe Marcel Ciolacu cu un procent ”confortabil” în lupta pentru Cotroceni. Pe ce loc este Mircea Geoană SONDAJ
Un sondaj realizat de Mirel Palada îl dă pe Marcel Ciolacu cu un procent ”confortabil” în lupta pentru Cotroceni. Pe ce loc este Mircea Geoană SONDAJ
Un sondaj realizat recent arată că, președintele PSD, Marcel Ciolacu se situează pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale. Este urmat de George Simion - 19%, Mircea...
Cum a ajuns Nicolae Ciucă să-și facă campanie printre liderii NATO: „Următoarele 4-6 săptămâni sunt decisive pentru candidatură”
Cum a ajuns Nicolae Ciucă să-și facă campanie printre liderii NATO: „Următoarele 4-6 săptămâni sunt decisive pentru candidatură”
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost alături de președintele Klaus Iohannis, în calitate de șef al Senatului României, la Washington, în contextul Summitului NATO. Liderul liberalilor...
#George Simion AUR, #candidat prezidentiale, #alegeri 2024, #alegeri prezidentiale 2024, #alegeri locale 2024 , #Stiri George Simion
  1. Băsescu, despre postul de comisar european ce îi revine României: ”Va decide Ciolacu. Nu cred că va sta să negocieze”
  2. Cum se poziționează AUR față de circul Dianei Șoșoacă din Parlamentul European. Piperea: ”I-a picat mănușă Ursulei”
  3. Momentul perfect. Cum își poate face Joe Biden ieșirea din politică: E urmărit cu ”microscopul”
  4. De ce candidatura lui Liviu Dragnea la prezidențiale ar fi imposibilă. Specialiștii explică drepturile și interdicțiile fostului lider PSD
  5. Ce riscă să pățească Diana Șoșoacă după circul odios din Parlamentul European Sancțiunile prevăzute pentru eurodeputații scandalagii
  6. Un sondaj realizat de Mirel Palada îl dă pe Marcel Ciolacu cu un procent ”confortabil” în lupta pentru Cotroceni. Pe ce loc este Mircea Geoană SONDAJ
  7. Vasile Dîncu nu-l vede pe Klaus Iohannis comisar european: "Ar fi o cădere pe scara demnităților sociale și politice"
  8. Ce scrie presa din Rusia după ce Diana Șoșoacă și-a pus botniță în Parlamentul European: ”Îndrăzneață!”
  9. Premierul României anunță "o vară provocatoare” privind asigurarea necesarului de energie. Întrunire de urgență pentru găsirea soluțiilor
  10. UPDATE Subprefectul PSD de Călărași a demisionat din funcție după apariția imaginilor compromițătoare. El a fost fotografiat în chiloți, beat și pictat pe față VIDEO FOTO