George Simion a făcut din nou scandal în Parlament: a încercat să intre cu forța într-o comisie. Liberalul Pavel Popescu, numit de liderul AUR „o caricatură”

Miercuri, 23 Februarie 2022, ora 14:57
6080 citiri
George Simion a făcut din nou scandal în Parlament: a încercat să intre cu forța într-o comisie. Liberalul Pavel Popescu, numit de liderul AUR „o caricatură”
Liderul AUR George Simion mege din scandal în scandal FOTO Facebook / George Simion

Co-președintele AUR George Simion a făcut din nou scandal în Parlament marți, 22 februarie, când a spus despre liberalul Pavel Popescu că este „o caricatură”. Câteva momente mai târziu a încercat să intre cu forța la o ședință în care era audiat șeful SRI Eduard Hellvig.

Scandalul a început încă din plenul Parlamentului, acolo unde PSD a anunțat că îl schimbă de la Comisia de apărare pe Dumitru Coarnă, social-democratul care a votat pentru demiterea ministrului Energiei. În acest context, președintele comisiei, liberalul Pavel Popescu, a declarat de la tribună, ironic, că „ne va lipsi experiența deputatului”.

În apărarea social-democratului a sărit George Simion, care l-a jignit pe Pavel Popescu. „Este inadmisibil, un om valoros, cum este domnul Coarnă, să fie scos din Comisia de apărare unde președinte este acea caricatură la care vă uitați. Asta spune totul”, a afirmat George Simion în plen.

Scena circului s-a mutat apoi în la Comisia de control acolo unde era audiat șeful SRI Eduard Hellvig pe tema situației de securitate din zona extinsă a Mării Negre și de pe Flancul Estic al NATO. Liderul AUR a încercat să dea buzna peste parlamentari și să-l ia la întrebări pe Hellvig cu privire la faptul dacă Florian Coldea adună informații despre AUR. Acesta a mai susținut că Colea alături de alți jurnaliști ar fi făcut un „task force” pentru a „se ocupa de AUR”.

VIDEO Fcebook / Epoch Times Romania

„Asta înseamnă poliție politică și securitate și să spună domnul Hellvig ce știe despre domnul Coldea”, a afirmat Simion în fața ușii de la comisie. Acesta a explicat apoi la ce s-a referit prin „task force” împotriva partidului pe care îl conduce.

„Ca să fabrice sau să găsească pentru AUR diferite chestiuni prin care să putem fi denigrați”, a adăugat Simion.

#George Simion AUR, #presedinte aur george simion, #scandal aur, #scandal george simion, #pavel popescu , #Stiri George Simion