Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

George Simion a fost ales preşedinte al Alianței pentru Unirea Românilor la congresul partidului

Duminica, 27 Martie 2022, ora 15:43
4723 citiri
George Simion a fost ales preşedinte al Alianței pentru Unirea Românilor la congresul partidului
George Simion, în fotografia postată înaintea congresului FOTO Facebook/ George Simion

George Simion a fost ales preşedinte al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), el primind 784 de voturi la congresul partidului de duminică, 27 martie.

Contracandidatul lui Simion, Dănuţ Aelenei a fost votat de către 38 dintre delegaţi.

Potrivit rezultatelor anunţate în urma scrutinului intern, la Congresul AUR au fost distribuite 832 de buletine de vot, tot atâtea regăsindu-se în urne. În urma numărării buletinelor, s-a constatat că 822 voturi au fost valabil exprimate, 10 voturi fiind nule.

George Simion a primit 784 de voturi, în timp ce Dănuţ Aelenei a avut 38 de voturi.

După anunţarea rezultatului votului, Simion a anunţat că îşi propune „debarcarea” preşedintelui Klaus Iohannis până la sfârşitul lunii mai, în urma campaniei declanşate de partid.

Simion a făcut referire, în discursul de final, şi la ceea ce a numit „războiul româno-român” care are loc „în interiorul ţării” şi despre care spune că „trebuie oprit de urgenţă”; arătând că este nevoie de o reconciliere naţională, dar nu cu cei care au „furat” România.

George Simion a fost felicitat pentru alegerea ca preşedinte al AUR prin mesajele video trimise de către lideri ai altor partide naţionaliste încă înainte de anunţarea rezultatului votului.

Astfel, organizatorii Congresului Extraordinar al AUR au difuzat, în perioada de desfăşurare a votului, mesaje adresate formaţiunii de către lideri ai altor partide care împărtăşesc doctrina naţionalistă. Unii dintre aceştia l-au felicitat pe Simion pentru realegerea sa, în mesajele înregistrate anterior şi difuzate cu subtitrare.

Printre aceştia s-a numărat Christine Anderson, europarlamentar din partea partidului Alternativa pentru Germania (AfD). Numele eurodeputatei a fost scris eronat în filmul cu mesajul transmis de aceasta, ea fiind prezentată drept Christine Andersen.

„Aş dori să-l felicit pe dragul meu prieten George Simion pentru realegerea sa ca preşedinte al partidului vostru minunat şi promiţător”, a transmis Anderson.

Şi europarlamentarul italian Carlo Fidanza, reprezentant al formaţii „Fraţii Italiei” a transmis un mesaj video în care spune: „Îi urez succes lui George Simion pentru reînnoirea angajamentului său ca lider al partidului AUR”.

În timp ce filmul rula iar delegaţii votau, George Simion se fotografia cu susţinătorii săi.

În cadrul congresului AUR formaţiunea a decis, cu trei abţineri şi niciun vot contra, absorbţia a două formaţiuni politice locale: Partidul Acţiunea Naţională Alba şi Partidul Iniţiativa Otopeniul nostru.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#george simion presedinte aur, #congres aur, #simion presedinte aur , #Stiri George Simion
Comentarii