AUR și-a făcut program de guvernare. Măsurile trăsnite propuse de formațiunea condusă de George Simion

Vineri, 12 Mai 2023, ora 21:50
6428 citiri
AUR și-a făcut program de guvernare. Măsurile trăsnite propuse de formațiunea condusă de George Simion
AUR și-a făcut program de guvernare FOTO Facebook / George Simion

Președintele Alianței Pentru Unirea Românilor (AUR) George Simion a anunțat că formațiunea sa a pregătit un program de guvernare. Acesta conține 15 puncte, prin care partidul susține că va „reconstrui” România.

În deschiderea celor 15 propuneri, AUR susține că scopul partidului este ca în următorii zece ani să „ridice standardul de viață din țara noastră la nivelul mediu din Uniunea Europeană”, prin impunerea respectării tratetelor în vigoare de către partenerii europeni și euro-atlantici. Totodată, formațiunea promovează un sentiment de euroscepticism. „Interesul național trebuie să fie axul central al politicii externe a României. Respingem tendințele de centralizare a deciziilor la nivelul Uniunii Europene”, mai susține formațiunea.

Mai departe, AUR promite creșterea salariului minim brut la 5.000 de lei și reducerea "drastică” a taxelor, dar și „sprijinirea seniorilor din România” sau taxarea companiilor care nu-și declară veniturile în România. Formațiunea nu prezintă însă date și cifre exacte pentru aceste propuneri.

La punctul trei denumit „Valorificarea în interesul românilor a resurselor naturale”, AUR propune înfiinţarea unui Fond Suveran de Investiţii, "ca în Norvegia, nu ca la (Liviu) Dragnea" astfel încât statul român să fie deținătorul pachetului majoritar de acțiuni la companiile din domeniile strategice, iar cetățenii români „să aibă acces facil și drept de preempțiune la cumpărarea de acțiuni în aceste companii”.

AUR vrea totul „fabricat în România”

Mai departe, AUR susține că „ținta principală” a guvernării o reprezintă „dezvoltarea capacităților de producție autohtone” prin măsuri precum promovarea produselor românești la raft (deja există în vigoare o astfel de măsură), stimularea „consumului produselor care poartă eticheta fabricat în România” (fără să se explice cum) sau crearea unor bănci noi.

Tot fără cifre este și propunerea AUR pentru stimularea natalității prin care formațiunea susține că dacă ar guverna ar oferi împrumuturi de până la 10.000 de euro pentru cumpărarea unei mașini, iar mamele cu trei sau mai mulți copii primesc tichete valorice pentru a acoperi cheltuielile școlare ale copiilor până la finalizarea studiilor.

AUR prezintă și viziunea asupra administrației centrale, arătându-se pentru scăderea numărului de parlamentari la 300 și a unui guvern cu maximum 12 ministere

„La nivelul administraţiei de stat am cuprins nişte măsuri. O măsură votată de toţi românii: 300 de parlamentari. Aşa au votat românii, aşa trebuie să fie. Un Guvern suplu şi eficient, maximum 12 ministere şi maximum 50 de secretari de stat. I-am văzut pe majoritatea celor 200 de secretari de stat actuali şi vă zic că nu au nicio atribuţie, au un birou mare, o secretară şi câţiva consilieri, o maşină cu şofer şi atât. Nu produc plus valoare pentru români", a precizat George Simion în prezentarea programului.

Tribunalul poporului

Propunerile AUR vizează și justiția, acolo unde partidul vrea să limiteze „influența factorului politic în justiție prin alegerea direct de către populație a judecătorilor Curții Constituționale, a conducerii Parchetelor și a conducerii Înaltei Curți de Casație și Justiție”. De asemenea, aceștia mai propun organizarea de curți cu jurați, formate din cetățeni români majori și cu capacitate deplină de exercițiu, care să soluționeze cazurile penale grave și procesele colective sau de clasă.

„Stimulăm efectuarea de către fiecare cetățean român a unui stagiu de trei luni, în intervalul de vârstă 18 - 22 ani, fie în cadrul unei asociatii non-profit, fie în pregătirea militară”, scrie la punctul 11 denumit „Domnia legi”.

AUR mai vrea să „renască staul românesc” și susține implementarea unui program de „case la 1 leu”, fără să intre în detalii privind ce ar prevede acesta. „Acordarea de locuințe stimulente financiare și asigurarea transportului pentru profesorii, medicii, asistenții medicali și polițiștii care doresc să lucreze în mediul rural”, mai susține formațiunea.

La final, AUR declară război „curentelor WOKE și cancel culture” și militează pentru „supremația suveranității statelor în arhitectura mondială”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

David Popovici, de neoprit. Al doilea aur la Otopeni: ”Conform planului”
David Popovici, de neoprit. Al doilea aur la Otopeni: ”Conform planului”
David Popovici a câştigat, joi, medalia de aur în proba de 200 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret şi juniori I-II, competiţie care...
Prima mare finală a anului, primul aur pentru David Popovici, în cea mai rapidă probă a natației
Prima mare finală a anului, primul aur pentru David Popovici, în cea mai rapidă probă a natației
Înotătorul român David Popovici (19 ani) a debutat miercuri la Campionatele Naționale de la Otopeni, în proba de 50 de metri liber, cea mai rapidă a natației. Cu 100 de zile rămase...
#George Simion, #aur, #program de guvernare aur , #Stiri George Simion