George Simion spune că Ciolacu a bătut palma cu UDMR ca formaţiunile româneşti să nu aibă candidaţi în Ardeal. „A venit Viktor Orban la un prânz privat”

Duminica, 31 Martie 2024, ora 20:33
2493 citiri
George Simion spune că Ciolacu a bătut palma cu UDMR ca formaţiunile româneşti să nu aibă candidaţi în Ardeal. „A venit Viktor Orban la un prânz privat”
George Simion, liderul AUR FOTO Facebook/ George Simion

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat duminică, 31 martie, la Târgu Mureş, la evenimentul de lansare a candidaţilor formaţiunii la primăriile de oraşe şi comune din judeţul Mureş, că liderul PSD, Marcel Ciolacu, ar fi făcut o înţelegere cu UDMR astfel încât formaţiunile româneşti să nu aibă candidaţi comuni în principalele oraşe din Transilvania.

"Şi mă bucur că sunt astăzi alături de voi, e foarte important, e foarte, e foarte important să fim prezenţi aici, în centrul ţării, aici în inima României şi e foarte important, mai mult ca oricând, ca românii să fie uniţi, nu dezbinaţi de către partidele politice. Iar, din păcate, premierul României, un tip mic, foarte, foarte mic, Marcel Ciolacu, a bătut palma cu cei de la UDMR pentru ca forţele româneşti să nu aibă candidaţi comuni în principalele oraşe din Ardeal. Pe el îl interesează candidaţi comuni doar acolo unde are el interese. Interese politice, interese imobiliare, interese de a menţine diferitele măsuri care domină România în acest moment. Şi de aceea, pe repede înainte, ilegal, neconstituţional, fac aceste alegeri ca PSD-ul, PNL-ul şi ceea ce este pentru etnia maghiară, această hidră şovină numită UDMR, să se menţină la putere. Iar noi suntem aici pentru a le spune astăzi un categoric STOP! Nu, noi nu suntem de acord cu aşa ceva", a declarat George Simion.

Liderul AUR a susţinut că, duminică, teoretic s-ar marca intrarea României în Spaţiul Schengen, dar că realitatea ar fi alta.

"Nu ştiu dacă ştiţi, astăzi, în afară de Paştele fraţilor noştri catolici şi protestanţi, cărora le urăm Paşte fericit şi Sărbători luminate, teoretic, mai trebuie să marcăm ceva, intrarea noastră în spaţiul Schengen. Doar că nu am intrat în Schengen, n-am fost primiţi în Schengen. Unii care încă au reflexe de curte imperială, au ales să ne umilească. Dacă am mai avea un guvern naţional, un guvern independent şi suveran, toate companiile austriece ar fi alungate în şuturi afară din ţara noastră. Dar nu, ei aleg să fie sclavi, unii aleg să fie umili, aleg să stea în genunchi şi să accepte tot ce li se dă. A venit Viktor Orban, s-a întâlnit cu Marcel Ciolacu la un prânz privat. Ştiţi despre ce au discutat? Despre voi, despre cum trebuie să nu existe candidaţi unici ai românilor în Târgu Mureş, în Satu Mare şi în alte oraşe din Ardeal", a afirmat George Simion.

El a mai spus că, în 9 iunie, politicienii care au condus România în ultimii 34 de ani ar trebui trimişi acasă.

Quarterly Report - Editia 4

AUR atacă UDMR ca răspuns la politica partidului lui Viktor Orban. Declarațiile care i-a înfuriat pe extremiștii lui Simion
AUR atacă UDMR ca răspuns la politica partidului lui Viktor Orban. Declarațiile care i-a înfuriat pe extremiștii lui Simion
Liderii AUR au reluat, în plină campanie electorală, retorica anti-maghiară și atacurile la adresa UDMR după ce Fidesz, formațiunea premierului Ungariei Viktor Orban, ar fi negat partidului...
Opinie: Cum au rămas ungurii "dușmanii" noștri permanenți?
Opinie: Cum au rămas ungurii "dușmanii" noștri permanenți?
Radicalii de toate culorile s-au folosit mereu de "pericolul maghiar" în ultimii 30 de ani. Discursul naționalist revine în aceeași formulă mai ales la AUR, pentru care primejdia nu vine...
#George Simion, #marcel ciolacu, #ardeal, #UDMR , #Stiri George Simion