Dosar penal deschis pe numele lui George Simion după ce a condus fără permis. Polițiștii au împărțit amenzi în urma manifestației AUR

Vineri, 30 Septembrie 2022, ora 09:32
8791 citiri
Dosar penal deschis pe numele lui George Simion după ce a condus fără permis. Polițiștii au împărțit amenzi în urma manifestației AUR
George Simion, liderul AUR FOTO Facebook/ George Simion

Autoritățile au deschis un dosar penal pe numele lui George Simion, liderul AUR, după ce a condus cu permisul de conducere suspendat.

În plus, au fost împărțite mai multe amenzi în urma manifestației AUR, care a început cu trei zile înainte de data protestului anunțat. Astfel, s-au aplicat trei amenzi pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, în valoare de 14.200 de lei.

Mai mult, în Piața Victoriei a fost parcat ilegal un autocar al partidului, pe care membrii AUR au refuzat să îl mute la solicitarea autorităților, astfel că a fost aplicată o amendă în valoare de 1.450 de lei.

”În seara zilei de 29 septembrie 2022, polițiștii ce desfășurau activități de menținere a ordinii și liniștii publice și a fluenței traficului rutier în Piața Victoriei au depistat un conducător auto care a condus și oprit un autocar într-o zonă interzisă.

Acesta a refuzat să se supună dispoziției polițiștilor rutieri de mutare a autocarului din zona interzisă, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu 1.450 de lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe timpul intervenției, unul dintre polițiști a fost agresat, în acest sens fiind sesizată unitatea de parchet competentă în vederea continuării cercetărilor pentru o posibilă faptă de ultraj.

Ulterior, polițiștii rutieri au dispus măsura ridicării autocarului, folosindu-se în acest scop o platformă de tractare.

Pe parcursul nopții, mai multe persoane au tulburat liniștea și ordinea publică, fapt pentru care organele de poliție și jandarmerie au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.200 lei.

Totodată, în cursul aceleiași nopți, tot în Piața Victoriei, polițiștii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani care a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat. Acesta a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce”, se arată în comunicatul poliției.

George Simion are permisul suspendat în urma unui accident

Simion a fost implicat într-un accident, în luna aprilie a acestui an, în Buzău. În timpul accidentului produs de Simion o persoană a fost rănită, au confirmat pentru G4Media surse judiciare. Dosarul penal deschis în urma rănirii persoanei respective a fost clasat pentru că victima nu a depus plângere. Simion a rămas însă cu permisul suspendat din cauza accidentului propriu-zis.

#George Simion, #dosar penal, #condus fara permis, #Amenzi, #aur , #Stiri George Simion