George Simion și serviciile secrete din Rusia. Ce spune consilierul principal al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski

Autor: N.G.
Vineri, 15 Decembrie 2023, ora 18:24
8493 citiri
George Simion și serviciile secrete din Rusia. Ce spune consilierul principal al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski
Președintele AUR FOTO Facebook/ George Simion

Consilierul principal al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak, a declarat că Rusia finanțează organizații extremiste în România și, în general, în Europa de Vest, fie că e vorba de partide de dreapta ori de stânga și „fie că vorbim de organizații civice sau de partide”.

El spune că Rusia își va majora, în 2024, finanțarea acestor organizații. Despre întâlnirea dintre liderul AUR George Simion și serviciile secrete ruse în Ucraina, informație transmisă de fostul ministru al Apărării din Republica Moldova Anatol Șalaru și confirmată de serviciile ucrainene, Podoliak a spus la Digi24 că susține informația obținută de structurile din țara sa.

„Din punctul meu de vedere și da, aveți perfectă dreptate, eu încerc să nu comentez aspecte politice interne pentru că nu ține de competența mea și nu e corect față de o țară suverană, iar România îmi place foarte mult, are foarte multe perspective, prin urmare aș vrea să fiu foarte atent. Dar dumneavoastră aveți perfectă dreptate. Aici voi susține serviciile noastre de informații. Rusia, într-adevăr, finanțează organizațiile extremiste, inclusiv din România și, în general, din Europa de vest.

Are un program extrem de amplu de finanțare a extremiștilor, a extremiștilor de stânga sau de dreapta, fie că vorbim de organizații civice sau de partide. Și, fără tăgadă, Rusia își va majora, în 2024, finanțarea pentru că, subliniez, bugetul militar a crescut brusc și acest buget nu este alocat doar pentru război.

Dar este alocat și pentru proteste în diferite țări, pentru propagandă, pentru activități hibrid, pentru activități teroriste, pentru susținerea partidelor extremiste din țări suverane”, potrivit sursei citate.

Liderul AUR George Simion neagă că s-a întâlnit cu un agent FSB - serviciul secret al Rusiei – la Cernăuți în 2011, așa cum a declarat fostul ministru moldovean al Apărării Anatol Șalaru.

Simion a spus că a primit interdicție din partea fostului președinte Igor Dodon la intrarea în Republica Moldova, „pentru manifestații unioniste”. El spune că „celor de la Chișinău, pe diferite culori politice, nu le place ideea de unire, pentru că nu vor mai fi președinte, premier”. „Maiei Sandu nu-i place unionismul, nu pe mine personal. M-am cunoscut cu Maia Sandu în 2016”, a mai spus liderul AUR.

Quarterly Report - Editia 4

Rețea de spionaj rusesc în Polonia. Au fost arestați nouă membri acuzați de sabotaj și de incendiere a unor clădiri
Rețea de spionaj rusesc în Polonia. Au fost arestați nouă membri acuzați de sabotaj și de incendiere a unor clădiri
Premierul polonez Donald Tusk a anunțat destructurarea unei rețele de spionaj rusesc și arestarea a nouă suspecți acuzați de „bătăi, incendiere și tentativă de incendiere”. Actele de...
CTP i-a dat răspunsul lui George Simion: ”E limpede că o să mă apuc să împușc oameni...”
CTP i-a dat răspunsul lui George Simion: ”E limpede că o să mă apuc să împușc oameni...”
Evenimentul tragic din Slovacia, unde premierul Robert Fico a fost rănit grav prin împușcare de către un scriitor, a provocat un schimb de replici între președintele AUR, George Simion, și...
#George Simion, #simion aur, #servicii secrete Rusia , #Stiri George Simion