George Soros, interesat de Netflix. ”Mișcările” la bursă ale miliardarului de 92 de ani

Luni, 15 Mai 2023, ora 07:39
2723 citiri
George Soros, interesat de Netflix. ”Mișcările” la bursă ale miliardarului de 92 de ani
Soros, în vârstă de 92 de ani, are o avere estimată la 6,7 miliarde de dolari FOTO Twitter

Potrivit datelor comunicate autorităţilor de reglementare a sectorului financiar, compania miliardarului George Soros, şi-a redus participaţiile la producătorii de vehicule electrice Tesla şi Rivian Automotive, dar a investit în acţiuni Netflix.

Soros a achiziţionat acţiuni ale Tesla şi startupul de camioane electrice Rivian în 2022, iar în 2018 a cumpărat obligaţiuni convertibile ale Tesla în valoare de 35 de milioane de dolari.

Firma a adăugat noi poziţii în Walmart, Netflix şi compania chineză de comerţ electronic JD.com, în timpul trimestrului.

Şi-a sporit pachetul de acţiuni la Qualcomm cu 50,5%, până la 104.350 de acţiuni, aproape şi-a triplat poziţia în Nike, la 166.720 de acţiuni, şi şi-a crescut participaţiile la Uber Technologies cu aproape 50%, la 818.955 de acţiuni.

Firma a adăugat, de asemenea, noi pachete de acţiuni la operatorii de căi ferate CSX şi Norfolk Southern. Norfolk Southern se confruntă cu procese din partea statului Ohio şi a Departamentului de Justiţie al SUA pentru o deraiere a unui tren cu 38 de vagoane, inclusiv 11 care transportau materiale periculoase, pe 3 februarie.

Şi-a redus participaţiile la Walt Disney cu 75%, până la 46.400 de acţiuni, şi la producătorul de camioane electrice Rivian Automotive cu un procent similar, la 3,6 milioane de acţiuni.

În primul trimestru, piaţa de valori a oscilat între speranţa că inflaţia va fi îmblânzită şi falimentele Silicon Valley Bank şi Signature Bank, care au declanşat cel mai mare tumult bancar de la criza financiară din 2008.

Soros, în vârstă de 92 de ani, are o avere estimată la 6,7 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Eveniment Quarterly Report

Cifrele de inflație din SUA nu salvează o lună de coșmar - TradeVille
Cifrele de inflație din SUA nu salvează o lună de coșmar - TradeVille
Autorizații De Construire Pentru Clădiri Rezidențiale, In Scădere Cu 24% In perioada 1 ianuarie – 31 august 2023, s-au eliberat 23,311 de autorizații de construire pentru clădiri...
Majorările taxelor erodează încrederea în economie - TradeVille
Majorările taxelor erodează încrederea în economie - TradeVille
Managerii Se Așteaptă La Creșterea Activității Unor Industrii Si A Preturilor Pentru perioada septembrie-noiembrie 2023, o ancheta de conjunctura, din luna septembrie 2023 a INS arata ca...
#George Simion, #cumparare actiuni, #Netflix, #bursa, #vanzare, #tesla , #bursa