Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători

Miercuri, 28 Septembrie 2022, ora 03:30
18065 citiri
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
Liderul AUR George Simion a avut și alte reacții ciudate la adresa propriului electorat FOTO Facebook / George Simion

După ce liderul AUR George Simion a salutat victoria partidului de extremă dreapta din Italia, acesta a fost luat la rost de românii din diaspora care amintesc că Giorgia Meloni susține politici anti migrație și că și-a arătat simpatia pentru președintele rus Vladimir Putin.

Coaliţia de dreapta condusă de Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni, a câştigat weekendul trecut alegerile legislative din Italia, spre îngrijorarea a numeroși actori politici europeni. Printre prioritățile lui Meloni se regăsește închiderea granițelor, sau lupta împotriva „lobby-ului” pro-LGBT. Imediat după victoria sa, liderul AUR din România George Simion a felicitat-o pe Meloni, spre dezamăgirea a numeroși români din Diaspora.

Amintim că AUR a primit o susținere nesperată din diaspora la alegerile parlamentare din 2020, unde a obținut un scor de 23%, cu peste 61.000 de români punând ștampila pe AUR. Acum, mulți dintre aceștia se simt trădați.

"De ce te bucuri aşa tare domnul George!!! Este contra noastră a diasporei... Începi să ne dezamăgeşti noi ăştia care te susţinem!", scrie un susținător”

"Giorgia Meloni ar condamna la moarte emigranţii români şi nu numai, iar tu te bucuri. De fapt fix asta eşti, ai uitat că voiai unirea Moldovei cu România. Ca să nu superi finanţatorul rus ai amuţit complet pe tema unirii de când cu războiul, asta e adevărata ta faţă. Spoială şi minciună.", adaugă un alt urmăritor al liderului AUR.

"Giorgia Meloni, şefa unui partid fascist, care îl felicita pe Putin şi 'democraţia' rusă şi salută anexarea Crimeii? Păi ce faceţi, domnule Simion, susţineţi putinişti neo-fascişti?", comentează alt fan.

Alți români din diaspora care se arată dezamăgiți de George Simion FOTO Captură Foto

În urmă cu aproape două săptămâni, Simion a avut o altă reacția batjocoritoare la adresa unui susținător al său. Într-un mars în Centrul Vechi pentru a promova un protest pe care îl organizează la începutul lunii Octombrie, liderul AUR a avut o reacție deplasată la adresa unei tineri.

În timp ce împărțea pliante, o tânără pe care a abordat-o i-a spus liderului AUR: ”Iartă-mă că îți zic, dar te prostituezi maxim”.

În replică, Simion i-a spus, arătând spre bărbatul care o însoțea: ”Tu mai mult, cu băiatul ăla”.

#George Simion, #aur, #electorat aur, #romani diaspora, #giorgia meloni , #Stiri George Simion