Efect colateral al aderării Republicii Moldova la UE: „Asemeni stăpânului lui de la Kremlin, Simion va trebui să inventeze alte pretexte”

Sambata, 18 Iunie 2022, ora 20:28
11503 citiri
Efect colateral al aderării Republicii Moldova la UE: „Asemeni stăpânului lui de la Kremlin, Simion va trebui să inventeze alte pretexte”
George Simion a rămas blocat pe aeroport la Chișinău, deoarece are interdicție de intrare. FOTO: George Simion / Facebook

George Simion a rămas fără un subiect important de propagandă după decizia liderilor de la Chișinău de a înscrie Republica Moldova în cursa pentru aderare la Uniunea Europeană, scrie Mădălin Hodor. Istoricul e de părere că asta îl lasă pe liderul AUR fără una dintre temele lui naționaliste.

„Mă bucur că parcursul european al Moldovei a început. Scriam acum ceva vreme că intrarea Moldovei în UE va rezolva de la sine chestiunea istorică a unirii cu România. Moldovenii vor fi cetățeni europeni, la fel ca noi. Nu va mai conta granița, care va rămâne una formală. Este o revanșă istorică strălucită în fața imperialismului rusesc să ne regăsim împreună cu frații noștri în UE. Este o revanșă în fața unei nedreptăți istorice de sute de ani. Și cred că nu mă bucur în mod nejustificat”, scrie pe Facebook istoricul Mădălin Hodor.

Cercetătorul e de părere că liderul AUR, George Simion, trebuie să găsească alte subiecte de controversă politică, asemeni lui Vladimir Putin.

„Și mai mult mă bucur că acest pas îi lasă fără o importantă bază de manipulare pe naționaliștii de la noi (în special pe George Simion), care au acționat toți acești ani ca agenți ai propagandei ruse, agitând ideea unirii pe ideea revizuirii frontierelor și jucând exact cum își dorea Moscova, bucuroasă să poată agita ‘pericolul românesc’ pentru a bloca orice demers unionist. Ce ar fi însemnat urmarea ideilor acestor tembeli, este cred evident acum, cu ce se întâmplă în Ucraina. Imaginea lui Simion rămas singur pe aeroport, refuzat chiar de către cei pe care chipurile alerga să îi salveze este imaginea sfârșitului minciunii. Asemeni stăpânului lui de la Kremlin, Simion va trebui acum să inventeze alte pretexte și minciuni. Dar opera lui de împiedicare a unirii moldovenilor cu românii s-a încheiat astăzi”, mai spune Mădălin Hodor.

Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, afirmă că aderarea la Uniunea Europeană este „şansa” Republicii Moldova „de a rămâne o ţară democratică”.

„Este şansa noastră de a rezista într-un context geo-politic tot mai complicat, este cea mai sigură cale spre stabilitate şi dezvoltare”, afirmă Sandu, care face apel la politicienii români să susţină interesele ţării vecine pe parcursul integrării în Uniunea Europeană.

Aceasta a afirmat că Republica Moldova contează pe sprijinul politicienilor români în sensul susţinerii în forurile europene a integrării în Uniunea Europeană.

„Vă rugăm că mergeţi în instituţiile europene, să contactaţi colegii dvs. din statele membre ale UE şi să le spuneţi că Republica Moldova împărtăşeşte pe deplin valorile Uniunii Europene şi merită să aibă această şansă să devină parte a marii familii europene”, le-a transmis Maia Sandu politicienilor români prezenţi în capitala Republicii Moldova.

Liderul AUR, deputatul George Simion, nu a putut participa la şedinţa comună a Parlamentelor român şi moldovean desfăşurată sâmbătă la Chişinău, întrucât nu i s-a permis accesul pe teritoriul Republicii Moldova, fiind blocat pe aeroport. El are interdicţie de intrare pe teritoriul modovean până octombrie 2023.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Execuție la vârful AUR. George Simion anunță că-l suspendă pe Marius Lulea după scandalul cu Cosmin Gușă la Primăria Capitalei
Execuție la vârful AUR. George Simion anunță că-l suspendă pe Marius Lulea după scandalul cu Cosmin Gușă la Primăria Capitalei
George Simion a anunțat duminică seara, 14 aprilie, la Realitatea Plus, că-l va suspenda pe prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea după ce s-a opus unei candidaturi a lui Cozmin Gușă la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#George Simion, #Republica Moldova UE, #aderare UE Moldova, #Madalin Hodor , #Stiri George Simion