Liderul AUR, George Simion: Am primit semnale ca serviciile de informatii au o linie speciala sa se ocupe de AUR

Luni, 08 Februarie 2021, ora 09:56
6267 citiri
Liderul AUR, George Simion: Am primit semnale ca serviciile de informatii au o linie speciala sa se ocupe de AUR
Co-fondatorul AUR, George Simion/ Facebook

George Simion, co-fondatorul Aliantei pentru Unirea Romanilor, a declarat duminica 7 februarie, ca formatiunea a primit semnale ca "anumite servicii de informatii au o linie speciala sa se ocupe de AUR" pentru ca sistemul e deranjat de noul partid parlamentar.

"Sistemul e deranjat de AUR, incearca sa ne gaseasca fel de fel de chichite, pentru ca nu suntem santajabili. Suntem singurii care tinem cu interesele romanilor, care spunem ca avem o cale de a rederesa economic aceasta tara, cu resursele naturale ale Romaniei. Am primit semnale ca anumite servicii de informatii au o linie speciala sa se ocupe de AUR (...) Nu ma refer la toate serviciile secrete, ci la sefi. Sefii serviciilor secrete sunt numiti politic si sunt in curtea presedintelui", a spus Simion, duminica seara, la Antena 3, potrivit G4media.

Liderul AUR a mai declarat ca stie, de pe vremea cand milita pentru unirea Basarabiei cu Romania, ca "era trecut de serviciile secrete" ca fiind "incontrolabil".

"Noi nu suntem anarhisti, ne dorim ordine in stat (...) Nu ma ocup eu cu inregistrari, dar trag un semnal de alarma pentru ca din cate stiam, traim intr-o democratie. Din pacate, libertatile si drepturile fundamentale, soarta presei sunt mult mai precare decat in anii 90", a mai spus Simion.

A inceput din prima zi operatiunea de incercare a spargere AUR, a mai spus liderul formatiunii.

Traian Basescu, despre AUR: "Un partid de extrema dreapta"

Europarlamentarul PMP Traian Basescu sustine ca Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) este un partid de extrema dreapta, o reactie a USR, iar o izolare a formatiunii nu ar reprezenta o ideea rea, in opinia fostului presedinte al Romaniei.

"AUR este o reactie la aparitia unui partid omolog dar in cealalta parte a spectrului politic: USR neo marxist, AUR un partid de extrema dreapta. AUR a luat, sa ma scuze cei care se vor simti jigniti, obiective de genul legionarilor din perioada interbelica. USR sunt un partid neo-marxist care nu va avea foarte multe de spus in politica romaneasca dintr-un motiv simplu: nu vor face mai nimic in afara de zgomot", a spus fostul sef al statului.

Zeci de personalitati din societatea civila au semnat o petitie adresata liderilor coalitiei de la guvernare, Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Ciolos si Kelemen Hunor, in care isi exprima ingrijorarea cu privire la "deschiderea catre dialog" aratata de ministri Educatiei, Justitiei si Sanatatii catre conducerea AUR.

Acestia solicita ca "dialogul cu AUR sa inceteze imediat".

"In ultimele saptamani, ministrii Educatiei, Justitiei si Sanatatii au discutat nestingheriti cu conducerea AUR. Atitudinea afisata de membri ai Guvernului Romaniei care, prin pozitionarea lor, respectiv deschiderea catre dialogul cu AUR, angajeaza intreg Executivul, este scandaloasa si inadmisibila.

Cine e George Simion

George Simion a candidat ca independent la alegerile europarlamentare din 2019, sub sloganul "Romania Mare in Europa". Pe 12 ianuarie 2019, politicianul a anuntat, la prezentarea candidaturii, ca va aduce in atentia opiniei publice teme pe care el le considera de interes national: unirea Basarabiei cu Romania, protejarea drepturilor romanilor din comunitatile istorice, sprijinirea romanilor din judetele Harghita si Covasna, valorificarea potentialului diasporei si contracararea a ceea ce el numeste "sistemul mafiot" care el considera ca blocheaza dezvoltarea Romaniei si a Republicii Moldova.

In octombrie 2016, George Simion, liderul marsului pentru unirea Basarabiei cu Romania, a fost retinut, dupa ce a incercat sa forteze cordonul de jandarmi. El a devenit un personaj controversat, banuit de simpatii politice si de jocuri electorale pe ambele maluri ale Prutului.

George Simion s-a remarcat ca lider al gruparii "Noii Golani", care se voia a fi o continuare a miscarii de strada din 1990. Impreuna cu "Noii Golani", George Simoin a introdus mesajul "Basarabia e Romania" in randul galeriilor de fotbal.

In mai 2015, George Simion a fost declarat indezirabil pe o perioada de 5 ani in Republica Moldova, printr-o decizie a Biroului Migratie si Azil, fiind expulzat din tara. In septembrie 2015, Curtea de Apel din Chisinau a considerat ca nu exista motive pentru ca Simion sa fie declarat persona non-grata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Eduard Hellvig, de părere că Iranul „se simte destul de puternic pentru a nu mai acționa prin intermediari” în conflictul cu Israel
Eduard Hellvig, de părere că Iranul „se simte destul de puternic pentru a nu mai acționa prin intermediari” în conflictul cu Israel
Eduard Hellvig, fostul șef al Serviciului Român de Informații, a scris, sâmbătă, 13 aprilie, într-o postare pe rețeaua de socializare X, că “toate semnalele converg către un Iran care...
#George Simion AUR, #SRI, #Alianta pentru Unirea Romanilor, #stiri politica , #Stiri George Simion