Fondatorul proiectului "Străzi pentru oameni" a murit la vârsta de 26 de ani. "Acum trei zile mi-a scris că nu se simte bine. De astăzi nu îl mai doare"

Luni, 02 Ianuarie 2023, ora 22:43
12644 citiri
Fondatorul proiectului "Străzi pentru oameni" a murit la vârsta de 26 de ani. "Acum trei zile mi-a scris că nu se simte bine. De astăzi nu îl mai doare"
George Vasiliu suferea de cancer FOTO Facebook / Andi Cârlan

Arhitectul George Vasiliu, un tânăr implicat în proiecte sociale și în politică, a murit luni, 2 ianuarie, la doar 26 de ani.

Anunțul a fost făcut de Andi Cârlan, pe Facebook.

”Dragul nostru George, un tânăr cu un suflet imens, președintele și coordonatorul Asociației Străzi pentru Oameni, s-a dus să coordoneze un alt proiect, în altă lume, după ce s-a luptat mai bine de doi ani cu cancerul.

A fost unul dintre cei mai curajoși și optimiști oameni pe care am avut onoarea să îi cunosc, și care nu a încetat să ajute alți oameni, nici când se simțea rău.

Acum trei zile mi-a scris că nu se simte bine. De astăzi nu îl mai doare. De astăzi ne doare pe noi”, a scris acesta pe Facebook.

George Vasiliu era coordonator la ”Străzi pentru oameni”, un ONG de promovare a străzilor pietonale, pistelor de biciclete și transportului alternativ.

Un mesaj în care și-a exprimat părerea de rău și condoleanțele a transmis și Laura D. Stifter.

”Un început de an cu vești oribile în USR: nu, nu în plan politic, ci într-un sens cu mult mai grav. Fondatorul proiectului "Străzi pentru oameni", cel mai tânăr consilier local din USR, colegul nostru drag George Vasiliu a plecat dintre noi la vârsta de doar 26 de ani, după o boală în fața căreia a rezistat cu un optimism efectiv eroic.

Voi păstra mereu în suflet și în amintire delicatețea sufletească fantastică a acestui tânăr, maturitatea gândirii sale, precum și grija lui față de noi, colegii, anume să nu ne îngrijorăm pentru el. ”Voi fi bine”, ”în câteva săptămâni îmi revin”, ”să nu vă îngrijorați dacă nu răspund la unele mesaje, doar dorm mai mult ca să mă refac”, ”La anul sigur voi participa și eu la activitatea asta alături de voi”, ”am avut o nouă operație, dar deja mă simt mai bine” - acestea erau replici obișnuite atunci când simțea că ne îngrijorează agravarea suferinței lui. Arhitect, tânăr de o inteligență sclipitoare și fantastic de devotat proiectelor lui civico-politice, George a trecut prin viața aceasta mult prea puțin timp... dar cu un curaj și demnitate cutremurătoare. (...)

George, îți promitem că vom duce mai departe idealul tău de a transforma România într-o societate mai bună și mai corectă pentru noi toți!”, este mesajul postat pe Facebook.

”Era cel mai tânăr consilier local al sectorului 2. Un om care s-a înhămat nu doar la lupta cu boala, ci și la lupta de a face România o țară mai bună.

Rămâne însă dorința lui de a schimba lumea, de a schimba Bucureștiul. Rămân ideile că străzile aparțin oamenilor, nu mașinilor. Rămâne credința lui că România poate fi schimbată de oameni care nu stau deoparte. Drum lin, George! Ne vei lipsi tuturor”, a scris pe Facebook și primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Priveghiul interlopului Corduneanu, organizat la restaurant. Ce spun autoritățile: ”Nu există așa ceva!”
Priveghiul interlopului Corduneanu, organizat la restaurant. Ce spun autoritățile: ”Nu există așa ceva!”
Priveghiul fostului lider al clanului Cordunenilor, Costel Corduneanu, are loc la restaurantul La Castel, de lângă Iași, acolo unde trupul neînsuflețit a fost depus într-un cort, Green View...
CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
În stilul caracteristic, cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu a avut o postare pe rețelele sociale în care amintește de medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria...
#george vasiliu, #deces, #strazi pentru oameni, #proiect, #cancer , #deces
Comentarii
Poza listacul_antitroli
listacul_antitroli
rank 1
Un Om deosebit, plecat mult prea repede
S
Stan
rank 1
Ce tragedie, ce moarte nemeritată!