„Poate ar trebui să-i spuneți asta lui Putin”. Replica acidă a premierului italian Georgia Meloni, somată să nu mai susțină Ucraina VIDEO

Vineri, 24 Martie 2023, ora 08:06
5877 citiri
„Poate ar trebui să-i spuneți asta lui Putin”. Replica acidă a premierului italian Georgia Meloni, somată să nu mai susțină Ucraina VIDEO
Georgia Meloni a dat o replică tăioasă FOTO Twitter

Premierul italian Georgia Meloni a dat o replică tăioasă în timpul unui discurs despre necesitatea de a continua sprijinirea Ucrainei, care își apără teritoriile și independența de invazia rusă.

Unul dintre deputații italieni s-a adresat șefului guvernului cu o propunere de a înceta sprijinirea Kievului.

„Poate ar trebui să-i spuneți asta lui Putin”, a răspuns Meloni, rupând aplauzele asistenței.

Ea a recunoscut că a fost surprinsă de o astfel de cerere și a întrebat dacă nu consideră aceste cuvinte o trădare a propriei poziții: "Înseamnă că aprobăm invazia Ucrainei. Pentru că dacă ne oprim, atunci ne dăm acordul, să spunem lucrurilor pe nume! Dacă ne oprim, aprobăm invazia Ucrainei."

Ea a făcut aluzie și la propaganda Federației Ruse, spunând că a avut curajul să nu confunde cuvântul „invazie” cu cuvântul „pace”.

Meloni a recunoscut că sprijinul militar pentru Ucraina nu înseamnă că aliații nu lucrează la un plan de pace. Nimănui în lume nu-i place războiul, dar situația este mai complicată decât spune propaganda.

În timpul discursului său, premierul italian i-a întrebat pe colegii săi dacă consideră concesiile teritoriale către Moscova ca fiind corecte: dacă lumea este pregătită să recunoască așa-numitele „referendumuri” și ocupația.

„Asta aș vrea să aud dacă vorbim de pace. Altfel, faci propagandă cu prețul unei națiuni suverane, al unui popor liber și al dreptului internațional. Și asta e iresponsabil!”, a încheiat Meloni.

#Georgia Meloni, #replica, #Vladimir Putin, #sustinere, #Ucraina, #razboi Ucraina , #Italia