Seful Comisiei SRI isi linisteste colegii din PSD: In niciun dosar penal nu apar probe bazate pe interceptari ilegale

Marti, 17 Decembrie 2013, ora 10:53
3204 citiri
Seful Comisiei SRI isi linisteste colegii din PSD: In niciun dosar penal nu apar probe bazate pe interceptari ilegale
Foto: Romania Libera

Deputatul PSD Georgian Pop, seful Comisiei de Control a SRI, spune ca serviciul secret pe care il supravegheaza nu face si nu are cum sa faca interceptari ilegale.

"Le-am pus ofiterilor intrebarea daca au primit vreodata ordin sa intercepteze ilegal pe cineva. Mi-au raspuns ca si daca ar vrea nu ar putea sa o faca", a declarat ferm tanarul politician de la PSD pentru Romania libera.

Georgian Pop apara indirect stenogramele care apar in presa, spunand ca toate mandatele de urmarire a convorbirilor telefonice sunt date in conditii de deplina legalitate.

Maior: SRI trebuie sa se adapteze tehnologic pentru combaterea atacurilor cibernetice (Video)

"In nici un dosar penal nu apar probe bazate pe interceptari ilegale. Suntem singurul stat din UE in care un mandat de interceptare pe siguranta nationala trece si prin filtrul procurorului general, si prin filtrul judecatorului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Repet, sunt prea multe filtre de tip juridic pentru a aparea abuzuri", spune deputatul PSD.

Georgian Pop apara bugetul SRI, spunand ca informatiile despre personalul imens al acestui serviciu se datoreaza structurii si atributiilor multiple pe care le are.

"Alte servicii nu au o Academie de Informatii. SRI-ul are. Profesorii si personalul universitar de acolo apar ca ofiteri, dar nici pe departe nu au legatura cu James Bond. Doi: SRI are sistem propriu de sanatate, cu spital si policlinica. Deci nici medicii si asistentele de acolo nu sunt James Bond, dar apar ca ofiteri".

Ce spune seful SRI despre candidatura sa la prezidentiale

Paza aeroporturilor e asigurata tot de SRI, serviciul de interceptare, serviciul de securitate informatica si serviciul de posta militara, sunt alte domenii asigurate de SRI. "Am spus asta pentru ca am vazut si in mass-media ca atunci cand se faceau calculele se luau banii alocati prin buget, se imparteau la un salariu mediu si se tragea concluzia: Fals", sustine seful Comisiei de Control a SRI.

Desi majoritatea celor care reclama ca sunt ascultati ilegal de servicii provin din USL, Georgian Pop pare a nu le da drepaate.

De ce au fost alocati mai multi bani pentru salarii la SRI? George Maior da explicatia

"Le transmit urmatorul mesaj: ori de cate ori au un indiciu concludent - nu asa, doar pareri sau declaratii politice - privind o ilegalitate a SRI, sa se prezinte la mine. Luam act in mod oficial si declansam un control parlamentar care, repet, se va incheia printr-un document, nu prin vorbe, asa cum fac ei in mass-media".

Eveniment Quarterly Report

USR îl acuză pe Marcel Ciolacu de ipocrizie în cazul ”reformei păcănelelor”: „Trimite documente la parlament prin care se opune”
USR îl acuză pe Marcel Ciolacu de ipocrizie în cazul ”reformei păcănelelor”: „Trimite documente la parlament prin care se opune”
Liderul USR Cătălin Drulă a transmis marţi, 3 octombrie, că Marcel Ciolacu ar „proteja” industria jocurilor de noroc și că actualul proiect al social-democraților este copiat de la USR....
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 2 octombrie, că modul în care arată Gara de Nord din Capitală este ”o rușine națională”. El a precizat că le-a cerut...
#Georgian Pop PSD SRI control, #Georgian Pop SRI interceptari ilegale, #Georgian Pop SRI interceptari legale , #stiri Georgian Pop