Senator PSD: Are loc un viol in serie a Constitutiei de catre Basescu

Joi, 17 Februarie 2011, ora 14:41
2222 citiri
Senator PSD: Are loc un viol in serie a Constitutiei de catre Basescu

Senatorul PSD, Georgica Severin, a declarat joi ca seful statului ar fi "violatorul sef" si ar fi supus Constitutia la un "viol in serie" in ultima perioada, in special prin imixtiunea sa in PD-L.

Senatorul PSD a sustinut ca in ultimele zile s-a petrecut un "viol in serie la care este supusa Constitutia de catre violatorul sef Traian Basescu". "Stiti bine ca in conformitate cu Constitutia Guvernul este emanatia Parlamentului, iar presedintele nu are niciun drept sa se imixtioneze in ceea ce se numeste demiterea unui prim-ministru si inlocuirea sa. (...) Vedem ca Domnul Strica-Tot, Face-Tot, Traian Basescu s-a decis ca trebuie sa salveze partidul, si atunci nu mai conteaza Constitutia, nu mai conteaza nimic", a sustinut Severin.

Intrebat daca este un prilej bun pentru social-democrati pentru a demara procedura de suspendare a sefului statului, senatorul PSD a precizat ca acest lucru se poate intampla doar in momentul in care opozitia va putea obtine voturile majoritate in Parlament, iar scopul principal nu ar fi demiterea presedintelui Traian Basescu, ci respectarea Constitutiei.

Georgica Severin: Verificarea sindicalistilor e o comanda politica previzionata de Mafalda Basescu

Senatorul PSD Georgica Severin a declarat joi ca actiunea de verificare de catre ANI a unor lideri de sindicat reprezinta "o comanda politica", previzionata anterior de presedintele Traian Basescu, si ii priveste doar pe cei care s-au impotrivit actualei puteri.

"PSD evident nu contesta aceasta actiune, este stabilita prin lege, dar nu putem sa nu ne punem cateva intrebari. Prioritatea in acest moment era verificarea averilor liderilor sindicali sau a functionarilor publici, inaltilor demnitari din Guvern, secretari de stat, ma refer la ordonatorii de credite, de cei care lucreaza cu banul public. Cel mai semnificativ lucru legat de verificarea liderilor sindicali este lotizarea acestor actiuni. (...)

Aceasta orientare spre liderii sindicali, previzionata de Mafalda Traian Basescu cu cateva zile inainte deja arata ca vorbim de o comanda politica. Alti lideri, gen Marin Condescu de ce nu apar? Dansul este foarte bine integrat in zona fotbalului, o zona unde stim ca umbla foarte, foarte multi bani. Dar probabil, dansul, fiind unul dintre apropiatii puterii, ANI nu avut probleme cu dansul", a sustinut senatorul PSD.

15 lideri sindicali printre care: Vasile Marica, Dumitru Costin, Ion Albu, Marius Nistor, Gheorghe Isvoranu, Liviu Luca, Anton Hadar, Marius Petcu, Bogdan Hossu, Vasile Lincu, Marian Gruia si Ion Popescu sunt cercetati de ANI, potrivit unor surse din institutie.

Sursele citate au precizat ca ancheta, care a inceput de circa 3 luni, vizeaza verificarea averilor, nedepunerea declaratiilor de avere si de interese in termenul legal. Un sfert din cei cercetati au venit deja la audieri, mai spun cei de la ANI. De asemenea, este cercetata si sotia lui Vasile Marica, angajat al ministerului de Finante.

Cercetarile au fost demarate din oficiu, dupa depunerea declaratiilor, dar au la baza si sesizari din partea unor persoane, dar si materiale din presa, au mai relatat sursele.

Citeste si:
Care sunt riscurile ca desfașurarea congresului PNL să aibă loc în scenariul roșu COVID-19. „Bucureștiul are rată de dublare la aproximativ 10 zile”
Care sunt riscurile ca desfașurarea congresului PNL să aibă loc în scenariul roșu COVID-19. „Bucureștiul are rată de dublare la aproximativ 10 zile”
Mai sunt doar câteva zile până la congresul PNL, de sâmbătă 25 septembrie, când va fi ales liderul partidului aflat la guvernare dintre Florin Cîțu, premierul României și Ludovic Orban,...
Orban: "Premier va fi cel care va fi ales preşedinte al PNL. În cazul domnului Cîţu, dacă va fi ales preşedinte al PNL, îmi pun serioase semne de întrebare dacă mai poate să fie premier"
Orban: "Premier va fi cel care va fi ales preşedinte al PNL. În cazul domnului Cîţu, dacă va fi ales preşedinte al PNL, îmi pun serioase semne de întrebare dacă mai poate să fie premier"
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, 20 septembrie, că, după 25 septembrie, premier va fi cel care fi ales lider al partidului, el susţinând că va avea o relaţie...
Sursa: rNews