Veste proastă de la meteorologi. Vin zile cu ger și vânt puternic

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 11:35
4876 citiri
Veste proastă de la meteorologi. Vin zile cu ger și vânt puternic
Temperaturile maxime vor fi preponderent negative FOTO Pixabay

Meteorologii au anunţat marţi, 11 ianuarie, vreme deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa, până joi după-amiază. Minimele vor ajunge şi la minus 18 grade Celsius.

De asemenea, ANM a emis o avertizare cod galben de vânt puternic, valabilă în zece judeţe. Rafalele vor ajunge şi la 75 de kilometri la oră, în special în zona Carpaţilor de Curbură şi pe litoral.

Meteorologii anunţă, până joi, la ora 18.00, vreme deosebit de rece şi ger dimineaţa şi noaptea, dar şi intensificări ale vântului.

”Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa, la început în nord-vest şi centru, unde minimele vor fi de -15...-10 grade, iar miercuri spre joi (12/13 ianuarie) în cea mai mare parte a ţării, astfel că valorile minime se vor situa, în general, între -18 şi -8 grade. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative”, a transmis, marţi, ANM.

Sursa citată a precizat că vântul va mai avea intensificări în estul şi sud-estul teritoriului, cu viteze la rafală, în general de 50...55 km/h, mai ridicate pe litoral, în noaptea de marţi spre miercuri (11/12 ianuarie) şi pe parcursul zilei de miercuri (12 ianuarie) dar în diminuare şi restrângere ca arie.

De asemenea, ANM a emis, marţi, o avertizare cod galben de intensificări ale vântului, valabilă până la ora 23.00.

”Vântul va continua să prezinte intensificări în estul Munteniei, Dobrogea şi în jumătatea de sud a Moldovei, temporar cu viteze de 55...65 km/h. În zona Carpaţilor de Curbură şi pe litoral, rafalele vor depăşi 65 – 75 de kilometri la oră”, a transmis ANM.

Avertizarea este valabilă în judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Tulcea, Vrancea şi Vaslui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cod galben de ploi torențiale în mai multe zone. Vremea se răcește și devine instabilă în toată țara
Cod galben de ploi torențiale în mai multe zone. Vremea se răcește și devine instabilă în toată țara
Meteorologii anunţă că, până joi seară, 18 aprilie, vor fi averse, însoţite de descărcări electrice şi, izolat, de grindină şi vijelii, iar temperaturile vor scădea semnificativ. În...
Cum va fi vremea până la jumătatea lunii mai: Se va face frig și va ploua chiar când ne-am dori mai puțin
Cum va fi vremea până la jumătatea lunii mai: Se va face frig și va ploua chiar când ne-am dori mai puțin
Am avut câteva zile care au semănat mai degrabă a vară adevărată decât a mijloc de primăvară, însă vremea își va reveni ușor-ușor la tiparul său obișnuit pentru această perioadă...
#ger, #temperaturi minime tara, #cod galben vant, #prognoza meteo , #meteo