Se strânge lațul în jurul lui Gerard Pique. Ce favoare i-a cerut vedeta Barcelonei președintelui federației din Spania

Joi, 21 Aprilie 2022, ora 10:48
2533 citiri
Se strânge lațul în jurul lui Gerard Pique. Ce favoare i-a cerut vedeta Barcelonei președintelui federației din Spania
Gerard Pique

Noi înregistrări publicate de El Confidencial arată cum fotbalistul FC Barcelona Gerard Pique i-a cerut preşedintelui RFEF, Luis Rubiales, să nu plaseze FC Andorra, club pe care l-a cumpărat prin intermediul firmei lui, Kosmos, şi care a promovat cu "cântec" în liga a treia, într-o grupă alături de echipele secunde ale FC Barcelona şi Espanyol, considerată a fi cea mai dificilă, informează marca.com.

Pique a achiziţionat clubul din micuţul stat aflat în nordul Spaniei în decembrie 2018, apoi în vara anului următor FC Andorra a obţinut promovarea în liga a patra.

Însă înaintea începerii competiţiei s-a ivit o posibilitate ca FC Andorra să mai urce un eşalon. Gruparea CD Reus din liga a treia a fost exclusă din campionat din cauza datoriilor şi locul acestei a devenit disponibil, fiind scos la vânzare.

Deşi au fost mai multe cluburi interesate, cel al lui Pique a avut câştig de cauză şi a achitat suma de 450.000 de euro solicitată pentru licenţa celor de la CD Reus.

Promovarea FC Andorra s-a făcut fără respectarea regulamentului, au susţinut celelalte cluburi interesate, care au invocat fatul că gruparea lui Pique nu jucase niciun meci în liga a patra.

Faptul că echipa lui a promovat două eşaloane nu a fost suficient pentru Pique, care a vrut şi o grupă mai uşoară, după ce RFEF a plasat FC Andorra alături de echipele catalane, pe baza criteriului teritorial.

Fundaşul Barcei a luat foc, fiind convins că echipa lui nu are nicio şansă într-o grupă cu jucătorii academiilor formaţiilor Espanyol şi FC Barcelona, printre alţii.

Aşa că a interevnit la prietenul său, Luis Rubiales, ca FC Andorra să fie plasată într-o altă grupă şi i-a indicat şi care, cea cu echipe din La Rioja, Navarra, Aragon şi Ţara Bascilor.

"Dacă puteţi evita să ne puneţi în grupă cu catalanii, cu atât mai bine. Întotdeauna sunt printre cele mai bune echipe", a spus el.

"Dacă facem asta, ne omoară. Îţi imaginezi ca Marbella să meargă în Andorra? Mă ucid!", a răspun Rubiales.

"Îmi pot imagina, dar sunt unele echipe din fundul lumii, cum sunt cele din Insulele Baleare (nr. - plasate în grupă cu formaţiile din Madrid). Îmi imaginez că plasarea noastră într-o grupă sau alta nu schimbă mare lucru. În plus, dacă faci subgrupe de 10, cel mai normal este să fie 10 catalane, aşa că am putea să ieşim de acolo şi să mergem în altă subgrupă", a răspuns Piqué.

"Catalonia este cea mai nasoală regiune pentru noi, de aceea spuneam că, noi nefiind nici măcar din Spania, ca să zic aşa, aveţi libertatea de a ne trimite oriunde. Dar grupa cu La Rioja, Navarra, Aragon sau Ţara Bascilor este mai mult decât acceptabilă. Aceasta ar fi cea mai bună zonă pentru noi", a mai spus Pique.

Până la urmă, FC Andorra a rămas în grupa cu echipele catalane în sezonul 2019/2020 şi ocupa locul 9 în momentul în care pandemia de coronavirus a întrerupt competiţia.

Acum, FC Andorra este la un pas de liga a doua. Echipa lui Pique este lider în grupa a II-a a ligii a treia (alături de Real Madrid II şi FC Barcelona II), cu 61 de puncte din 32 de jocuri. Albacete, de pe locul 2, are 60 de puncte. Numai prima clasată promovează direct, locurile 2-5 participând la un baraj.

Scandalul care îi are în prim-plan pe Pique şi Rubiales a început luni, când publicaţia El Confidencial a dat publicităţii o serie de documente şi înregistrări ale unor convorbiri între jucătorul FC Barcelona şi preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), legate de organizarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, care ar putea dezvălui un posbil scandal de corupţie şi conflict de interese.

Conform înregistrărilor şi documentelor deţinute de sursa citată, Pique şi Rubiales au colaborat pentru a face presiuni asupra autorităţilor din Arabia Saudită de a plăti suma de 24 de milioane de euro drept comision pentru a găzdui Supercupa Spaniei în această ţară. Banii i-ar fi revenit lui Pique, prin firma lui de impresariat, Kosmos.

Pique l-a ajutat pe Rubiales să obţină acordul pentru mutarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, printr-un contract finalizat în 2019.

După aceste dezvăluiri, Miguel Angel Galan Castellanos, preşedintele Centrului Naţional de Formare a Antrenorilor, a depus o plângere la Parchetul Anticorupţie împotriva preşedintelui Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, şi a fundaşului central al lui Barcei, pe care îi acuză de presupusă "corupţie între persoane, practici ilicite, mituire şi gestiune neloială".

Galan a susţinut că "preşedintele federaţiei, Luis Rubiales, a făcut presiuni asupra părţilor pentru a plăti un comision de 24 de milioane de euro lui Gerard Pique şi a încercat să ascundă participarea fotbalistului la contract".

Marţi, secretarul de stat pentru Sport şi preşedinte al Consiliului Superior al Sportului (CSD), Josa Manuel Franco, a criticat implicarea lui Pique în acest acord, pe care a calificat-o drept "lipsită de etică şi ilogică".

Ianis Hagi a dezvăluit unde vrea să joace. Ce crede despre presiunea numelui pe care îl poartă
Ianis Hagi a dezvăluit unde vrea să joace. Ce crede despre presiunea numelui pe care îl poartă
Ianis Hagi are 25 de ani și este la a patra experiență internațională, jucând pentru Alaves, după ce a trecut pe la Fiorentina, Gent și Glasgow Rangers. Înaintea meciului amical de...
Mircea Lucescu revine în antrenorat. Cu ce echipă s-a înțeles tehnicianul de 78 de ani
Mircea Lucescu revine în antrenorat. Cu ce echipă s-a înțeles tehnicianul de 78 de ani
Mircea Lucescu nu vrea să renunțe la antrenorat și este gata să revină pe banca tehnică a unei echipe. El s-ar fi înțeles cu echipa turcă Beșiktaș Istanbul, unde a mai activat în...
#Gerard Pique, #Spania, #federatie, #fotbal , #stiri fotbal
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Niște ofticoși! Nu-i ajung ei nici la unghia mică de la piciorul