Ziua cea mai tristă pentru Gerard Pique la FC Barcelona. Meciul de adio pentru fundașul spaniol

Marti, 08 Noiembrie 2022, ora 16:13
1996 citiri
Ziua cea mai tristă pentru Gerard Pique la FC Barcelona. Meciul de adio pentru fundașul spaniol
Gerard Pique

Gerard Pique, fotbalistul echipei FC Barcelona, a fost inclus de antrenorul Xavi Hernandez în lotul pentru meciul de marți din deplasare cu Osasuna, din La Liga, ultimul pentru fundaşul central în vârstă de 35 de ani în tricoul azulgrana, informează EFE.

Xavi a convocat aceiaşi jucători ca pentru precedenta întâlnire de campionat, 2-0 sâmbătă cu Almeria, ultimul meci disputat de Pique pe Camp Nou.

Pique ar putea juca ultimele sale minute pentru Barca în partida de marţi de la Pamplona, ultima a catalanilor înainte de întreruperea campionatului pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar.

Xavi a vorbit luni într-o conferinţă de presă despre Pique şi crede că echipa va umple cu uşurinţă golul lăsat de acesta în vestiar. "Nu se vor schimba multe, fiecare are un rol de lider. O să ne fie dor de Gerard, dar asta s-a întâmplat întotdeauna. Când un căpitan a plecat, ceilalţi i-au luat locul", a spus tehnicianul.

În meciul de sâmbătă, la aproape fiecare atingere a mingii, Pique a fost aplaudat de suporteri, în amintirea numeroaselor sale succese cu Barca, cu care a câştigat de trei ori Liga Campionilor şi de opt ori campionatul Spaniei. El a fost vizibil emoţionat în minutul 84, când a fost înlocuit de Andreas Christensen, în ovaţiile publicului prezent în tribune.

La finalul meciului, după ce a făcut un tur de onoare, fundaşul s-a adresat de pe teren fanilor Barcelonei, cărora le-a promis că "în viitor" se va întoarce la club, moment în care mulţi fani au putut fi auziţi strigând "Preşedinte!".

Pique şi-a anunţat joi decizia de a pune capăt carierei sale de fotbalist.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Încă o lovitură primită de FC Barcelona după eșecul dramatic din marele derby
Încă o lovitură primită de FC Barcelona după eșecul dramatic din marele derby
Frenkie de Jong, mijlocaşul central al clubului spaniol FC Barcelona, s-a accidentat în derby-ul de duminică, pierdut în compania echipei Real Madrid, scor 2-3, şi va lipsi de pe teren până...
Decizia scandaloasă de la marele derby Real Madrid - Barcelona. A fost sau nu gol? VIDEO
Decizia scandaloasă de la marele derby Real Madrid - Barcelona. A fost sau nu gol? VIDEO
Dezbaterea privind absenţa tehnologia de linia porţii în La Liga a fost reaprinsă duminică, după ce un potenţial gol al Barcelonei a fost anulat în Clasico câştigat de Real Madrid, scor...
#Gerard Pique, #fc barcelona, #meci, #adio , #stiri fotbal