”Tigrul Europei” în cădere liberă: Realitatea sumbră dintr-o țară occidentală lovește 800.000 de români

Miercuri, 28 Februarie 2024, ora 01:19
6445 citiri
”Tigrul Europei” în cădere liberă: Realitatea sumbră dintr-o țară occidentală lovește 800.000 de români
O țară occidentală este cu adevărat ”bolnavul Europei” FOTO: Wikipedia

Multe țări occidentale și-au schimbat radical strategiile economice după începerea invaziei lui Putin, având ca obiectiv scăparea de dependența de energia și combustibilii Moscovei. Dar o mare putere economică din Vest, Germania, ”tigrul Europei” este considerată de către experți drept ”bolnavul continentului”, lucru care se adeverește la propriu. O recentă analiză dezvăluie că țara este în ”cădere liberă” în privința ratelor de îmbolnăvire ale oamenilor, care au crescut îngrijorător, afectând și pe cei peste 800.000 de români din această țară.

Germanii înșiși nu au fost niciodată atât de bolnavi - și devine una dintre cele mai mari obstacole pentru economia țării. Angajații germani au avut o medie de 19,4 zile de boală în 2023, potrivit TK, unul dintre cei mai mari asigurători de sănătate din țară. Acesta este cel mai mare număr de când a început să colecteze date la începutul anului 2000, potrivit The Telegraph.

Această medie este una foarte mare raportată la nivelul societății din Germania. Spre comparație, numărul echivalent pentru Regatul Unit este de aproximativ șase zile, potrivit Biroului pentru Statistică Națională.

Experții scot la iveală noile planuri ale lui Putin: Obiectivele secrete ale Rusiei din 2024

Un studiu separat realizat de grupul de comerț farmaceutic VFA din acest an a arătat că 158 de milioane de zile lucrătoare au fost pierdute din cauza bolii în Germania în 2022. Cu niveluri similare de îmbolnăvire anul trecut, VFA a calculat că a șters 26 de miliarde de euro (22 de miliarde de lire sterline) din cea mai mare economie a Europei în 2023 - reducând cu 0,8 puncte procentuale produsul intern brut (PIB) anual.

Cu alte cuvinte, dacă germanii nu ar fi fost atât de bolnavi, economia ar fi crescut în 2023 și nu ar fi avut cea mai proastă performanță din G7. Această distincție ar fi fost acordată Regatului Unit, care se confruntă cu propria criză de șomaj. În schimb, creșterea Germaniei s-a redus cu 0,3%.

Grupul comercial a remarcat, de asemenea, că boala în Germania a fost printre cele mai ridicate din lumea dezvoltată, depășind nivelurile din Canada, America, Suedia și Australia pe o bază similară.

Singurul aliment dulce excelent pentru inimă, previne cancerul: Conține o substanță din America de Sud ce se consumă zilnic

Acești indicatori sunt simptome ale unei stări de rău mai ample. În timp ce activitatea economică generală în Germania rămâne mai scăzută decât în Marea Britanie, inactivitatea în rândul germanilor în vârstă a crescut de la pandemie.

Îmbătrânirea forței de muncă din Germania, o țară unde trăiesc peste 800.000 de români, înseamnă, de asemenea, că și tulburările musculo-scheletice sunt în creștere, deoarece persoanele în vârstă au tendința de a avea mai multe dureri.

„Oamenii în vârstă nu sunt, prin urmare, neapărat bolnavi mai des, dar, în general, lipsesc de la serviciu pentru mai mult timp atunci când se îmbolnăvesc. În plus, angajații mai în vârstă sunt afectați mai frecvent de mai multe boli în același timp.”

O țară vestică cu 1 milion de români lovită de recesiune: Va urma un val de concedieri, iar salariile vor scădea brusc

Această realitate sumbră este confirmată din ce în ce mai mult de date. În timp ce vânzările cu amănuntul în Germania au stagnat, banii cheltuiți la farmacii au crescut pe măsură ce oamenii caută tratament pentru mai multe boli, iar prudența îi scoate pe ipohondri.

Lipsa forței de muncă din Germania joacă, de asemenea, un rol, deoarece lipsa de personal pune din ce în ce mai multă presiune asupra celor care au deja un loc de muncă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
Noua comoară energetică din inima Europei. Investiția care schimbă jocul și dă o lovitură neașteptată Chinei
Noua comoară energetică din inima Europei. Investiția care schimbă jocul și dă o lovitură neașteptată Chinei
Producția de „aur alb” a început la zăcământul care poate alimenta 500.000 de mașini electrice în fiecare an. Apar vești bune pentru industria energetică din Europa, deoarece...
#Germania criza economica, #criza Germania, #Germania, #criza economica, #romani Germania, #Germania crestere economica , #stiri economice