Femeile din viața lui Hitler. Secretele dictatorul vrăjit de o serie de amante, ”ajutat” de stimulente sexuale

Duminica, 08 Septembrie 2024, ora 23:31
4668 citiri
Femeile din viața lui Hitler. Secretele dictatorul vrăjit de o serie de amante, ”ajutat” de stimulente sexuale
Adolf Hitler FOTO X

Adolf Hitler nu a avut niciodată nicio îndoială legat de locul femeii: în casă, îngrijind familia și oferind sprijin bărbaților lor pe fronturile de luptă politică și militară.

Al Treilea Reich al său a fost unul dintre cele mai masculine regimuri din istorie, bazat pe un concept de hiper-masculinitate exprimat prin „duritate”.

„Bărbații fac istorie! Cu cât un bărbat este mai masculin, cu atât va fi mai eficient”, a proclamat dictatorul.

Femeile au păstrat dreptul de vot în Germania nazistă, dar nu au avut niciun rol politic independent, deoarece naziștii credeau că sunt incapabile să ia decizii sau chiar să judece politic. Hitler le-a permis să continue să voteze doar pentru a întări impresia pe care dorea să o dea lumii - aceea că întreaga populație adultă a Germaniei îl susținea ferm.

Poate din cauza acestei misoginii inerente, mulți dintre biografii săi l-au prezentat ca fiind rece, lipsit de emoții, asexual și speriat de femei. Există o impresie generală că Hitler a fost un om fără o viață personală, lipsit de sentimente umane normale, care s-a aruncat în politică nu în ultimul rând ca o modalitate de a scăpa de golul său interior.

„Îi lipsea curajul pentru o viață privată”, spune unul dintre biografi. Un altul a scris despre „sexualitatea tulburată a lui Hitler, refuzul contactului fizic, incapacitatea sa de a crea o prietenie autentică și goliciunea sa în relațiile umane”. Un al treilea a declarat: „Hitler nu a avut o viață privată”.

Poate inconștient, acești biografi îi făceau jocul Hitler care a insistat în mod repetat că și-a sacrificat viața privată și fericirea pentru Germania. Singur și, din punctul de vedere al publicului, fără parteneră de viață, el era „căsătorit cu Germania”.

Dar adevărul este oarecum diferit.

Da, și-a cultivat imaginea de singuratic. Și da, cu cât își sublinia mai mult caracterul carismatic, supraistoric, cu atât își ascundea mai mult sentimentele în spatele măștii de „mare om”. Cu toate acestea, în spatele scenei, el tânjea după compania oamenilor.

Încă de la începutul ascensiunii sale ca politician, Hitler și-a creat un fel de curte privată. Credința sa arzătoare și intransigentă în sine și în ideile sale îi atrăgea pe oameni, dezarmându-i adesea chiar și pe cei care inițial erau sceptici în privința sa.

Hitler era fascinant. Toți cei care intrau în contact cu el se simțeau aproape invariabil copleșiți - îi ascultau fiecare cuvânt, impresionați de calmul și autocontrolul său aparent. Adepții vorbeau cu oarecare admirație despre ochii săi albaștri, pe care avea un obicei deconcertant de a-i fixa cu o privire, uneori caldă, alteori rece, întotdeauna hipnotică.

Anturajul său a crescut astfel încât, în momentul în care a fost numit cancelar al Reichului în 1932, acesta îi includea pe cei cu trecut militar, paramilitar și ultranaționalist.

Printre cei atrași în cercul său intim de carisma sa incontestabilă se numărau și o serie de femei. Acestea erau în general mai în vârstă, bogate și bine situate, cum ar fi Winifred Wagner. Aceasta era soția de origine engleză a lui Siegfried, fiul compozitorului Richard Wagner, și conducea Festivalul anual de la Bayreuth, pe care i-a permis lui Hitler să-l transforme într-un fel de eveniment nazist.

Există însă și mărturii ale admirației sale pentru femei mai tinere, mult mai tinere.

Hitler a fost întotdeauna susceptibil la farmecul feminin, deși nu se simțea în largul său când urmărea femei.

Cel mai bun prieten al său în timpul adolescenței a fost August Kubizek, un student la muzică, care a relatat că tânărul Adolf s-a îndrăgostit de o fată pe nume Stefanie, dar era prea timid pentru a face ceva în acest sens.

Și deși opiniile morale stricte, burgheze, inoculate lui Hitler de către părinții săi, îl țineau departe de bordeluri și de prostituatele de pe stradă, care erau folosite de mulți dintre contemporanii săi, Kubizek considera sexualitatea prietenului său „absolut normală”.

Ani mai târziu, printre tinerele pe care Hitler le-a curtat s-au numărat Maria Reiter, care lucra la un hotel în care era cazat, și Henriette Hoffmann, fiica fotografului său personal. Se pare că a făcut încercări stângace de a le seduce, dar acestea par să le fi respins.

Mai serioasă a fost relația sa cu Angela „Geli” Raubal, fiica surorii sale vitrege. În vârstă de doar 20 de ani, Geli a fost însoțitoarea obișnuită a lui Hitler, în vârstă de 39 de ani, din 1928, în călătorii și la evenimente politice. În octombrie 1929, ea s-a mutat în apartamentul său din München. Însă restricțiile geloase pe care acesta le impunea independenței ei au devenit insuportabile și, doi ani mai târziu, a fost găsită moartă pe podeaua apartamentului, cu sângele curgând dintr-o rană de glonț și cu un pistol lângă mâna dreaptă.

Autopsia nu a lăsat niciun dubiu că s-a sinucis.

Au circulat zvonuri despre relația lui Geli cu Hitler, încurajate de dușmanii săi politici, însă Hitler și oamenii din jurul său au reușit în mare parte să le țină departe de mass-media, susținând că ea s-a împușcat accidental în timp ce se juca cu arma. Acest lucru pare puțin probabil, deoarece ea pare să fi fost suficient de familiarizată cu armele, dar zvonurile au fost înăbușite.

Ménage à trois

Optsprezece luni mai târziu, în primăvara anului 1931, s-a îndrăgostit de eleganta Magda Quandt. Bine educată și provenind dintr-un mediu înstărit, aceasta se despărțise de soțul ei industriaș, cu care avea un fiu. În urma divorțului, ea a rămas o femeie cu mijloace independente substanțiale.

A intrat în Partidul Nazist și l-a cunoscut pe șeful propagandei, Joseph Goebbels. Acesta avea un apetit sexual puternic și a avut mai multe aventuri în anii 1920, unele mai serioase decât altele, dar în Magda a găsit un suflet înrudit.

Erau pe punctul de a se căsători când el i-a făcut cunoștință cu Hitler și a devenit rapid clar că liderul partidului era îndrăgostit, lăsându-l pe Goebbels cuprins de gelozie și suspiciune.

Situația delicată nu putea dura. Ea a fost rezolvată de Magda, care a forțat lucrurile devansând data nunții sale, informându-l pe Hitler de intenția sa. „Hitler [este] resemnat”, a relatat Goebbels, ușurat, în jurnalul său: „Este într-adevăr foarte singur. Nu are noroc cu femeile”.

Dar apoi cei trei au ajuns la o înțelegere. Magda urma să rămână căsătorită cu Goebbels, dar urma să funcționeze platonic în public, ca însoțitoare a lui Hitler, atunci când ocazia o cerea.

„Vom fi toți trei buni unul cu celălalt”, scria Goebbels.”'El [Hitler] intenționează să fie prietenul nostru cel mai loial. Îmi urează mult noroc; are lacrimi în ochii lui mari și uimiți”.

Ca urmare, Hitler a devenit un vizitator regulat al familiei Goebbels, care a semnalat apropierea lor față de el dând fiecăruia dintre copiii lor un nume care începe cu „H” - Helga, Hildegard, Helmut, Holdine, Hedwig și Heidrun.

În timpul vieții Angelei „Geli” Raubal, Hitler făcuse cunoștință cu Eva Braun, o tânără de 20 de ani dintr-o familie mic-burgheză care lucra în studioul fotografului său.

Cei doi au început o relație în 1932, după moartea lui Geli Raubal - însă nu înainte ca Hitler să verifice ascendența ei pentru a se asigura că este „ariană”.

Nu există niciun dubiu că a fost o relație sexuală - fișele sale medicale indică faptul că a luat un stimulent sexual făcut din testicule de taur atunci când era cu ea.

Cu toate acestea, Hitler nu i-a permis Evei să fie văzută cu el în public. Simțindu-se în același timp îngrădită și neglijată, ea a încercat de două ori să se sinucidă, ceea ce amenința cu un nou scandal. Hitler a cedat și i-a permis să apară alături de el în public, deși era prezentată drept „secretară” sau „membră a personalului”.

A instalat-o într-un apartament din Munchen, aproape de al său, iar în cele din urmă i-a oferit cazare în Cancelaria Reichului din Berlin. De-a lungul timpului, ea a jucat rolul de gazdă la Berghof, refugiul rural al lui Hitler din Alpii bavarezi, unde a filmat filme de familie în culori, care îl arătau pe Hitler relaxându-se cu anturajul său.

Dar nu s-a pus problema căsătoriei sau a copiilor, iar rolul ei, de fapt, întreaga ei existență, a rămas ascunsă cu grijă publicului până la sfârșit. El era, așa cum a continuat să insiste, „căsătorit cu Germania”.

Între timp, în cercul său intim, își putea satisface plăcerile - cinematograful, muzica lui Wagner, mașinile rapide și planificarea unor clădiri publice uriașe și elaborate pentru a-i glorifica măreția.

Uneori, aceste pasiuni își făceau loc în politică. De exemplu, aversiunea sa față de fumul de tutun a condus la interzicerea fumatului în clădirile naziste. Dar și-a păstrat pentru sine vegetarianismul și abstinența, precum și răsfățul frecvent cu prăjituri cu cremă.

Din spațiul sigur oferit de această familie surogat de prieteni și apropiați, Hitler a plănuit războiul cu restul lumii, eliminarea unei întregi rase de ființe umane în Holocaust și transformarea poporului german în ucigași fără milă.

Alături până la moarte

Unii dintre apropiații săi au rămas alături de el până la sfârșit. Cu toate acestea, pe măsură ce cel de-al Treilea Reich se prăbușea în 1945, alții l-au părăsit - Hermann Goering, secundul său, a încercat să-l înlocuiască în funcția de Fuhrer, iar Heinrich Himmler, arhitectul Holocaustului, a încercat să încheie o înțelegere cu inamicul. Dar pe măsură ce Armata Roșie a sovieticilor se apropia, Magda și Josef Goebbels i s-au alăturat lui Hitler în buncărul său de ultimă instanță de sub Cancelaria Reichului. Și-au luat cu ei cei șase copii - cel mai mic avea doar patru ani. Ei vor rămâne uniți în moarte.

Hitler a fost cel care a luat decizia, după ce i-au fost arătate fotografii cu cadavrul gol al dictatorului italian Mussolini atârnând cu capul în jos de grilajul unei benzinării, lângă cel al amantei sale. El le-a spus angajaților săi că este hotărât să evite o soartă similară - se va sinucide și corpul său va fi ars până când nu va mai rămâne nicio urmă.

Cu moartea dându-i târcoale și fiindcă nu mai era nimic de pierdut a cedat dorinței de lungă durată a Evei Braun, mereu loială, să se căsătorească cu ea. Au avut parte de o nuntă formală, legală, el certificând, așa cum era obligat de propriile sale legi, că este de origine ariană.

A urmat o scurtă recepție cu șampanie, înainte ca Hitler să-i dicteze secretarei sale, pe un ton monoton aproape mecanic, un ultim testament în care dădea vina pentru totul pe mașinațiunile conspirative ale „evreimii mondiale”.

Hitler s-a retras apoi cu Eva în biroul său. Ceva mai târziu, valetul său, deschizând ușa cu grijă, a văzut trupul neînsuflețit al lui Hitler prăbușit pe canapea, cu sânge curgând dintr-o rană de glonț în tâmpla dreaptă.

Eva Braun (acum Eva Hitler) era lângă el, un miros puternic de migdale amare ieșind din cadavrul ei: luase cianură.

Goebbels i-au urmat exemplul, în modul cel mai barbar.

Ei l-au rugat pe dentistul SS Helmut Kunz să le injecteze morfină celor șase copii, după care fie el, fie medicul lui Hitler, Ludwig Stumpfegger, le-au pus capsule de cianură în gură și le-au zdrobit, ucigându-i pe loc.

După ce și-au ucis copiii, cuplul a mușcat capsule de cianură și s-a sinucis.

Magda a explicat într-o scrisoare anterioară către fiul ei adult din prima căsătorie: „Acum avem un singur scop, loialitatea până la moarte față de Fuhrer. Faptul că ne putem sfârși viața alături de el este o milă a sorții la care nu am îndrăznit niciodată să sperăm.

Lumea de după Führer și național-socialism nu va merita să fie trăită și de aceea mi-am luat copiii. Ei sunt prea dragi pentru a îndura ceea ce va urma. Un Dumnezeu milostiv va înțelege intențiile mele de a-i scăpa de ea”.

Acesta a fost sfârșitul Fuhrerului și sfârșitul celui de-al Treilea Reich pe care l-a construit și apoi l-a distrus, scrie Daily Mail.

Rezultate spectaculoase în liga Națiunilor: care sunt primele echipe calificate în sferturile de finală
Rezultate spectaculoase în liga Națiunilor: care sunt primele echipe calificate în sferturile de finală
Naţionala de fotbal a Franţei a învins echipa Belgiei cu scorul de 2-1, luni seara, în deplasare, în eşalonul de elită al Liga Naţiunilor. Diavolii roşii au avut şansa deschiderii...
Proces istoric. Un fost agent al STASI, condamnat pentru o crimă comisă în urmă cu 50 de ani
Proces istoric. Un fost agent al STASI, condamnat pentru o crimă comisă în urmă cu 50 de ani
Un tribunal din Berlin l-a condamnat luni, 14 octombrie, pe un fost agent al STASI, poliţia politică din fosta Germanie de Est comunistă, la zece ani de închisoare pentru uciderea unui polonez...
#Germania, #al treilea reich, #adolf hitler, #amante , #germania
  1. Adolescentă de 15 ani, găsită moartă în casă. Minora ar fi încercat o provocare de pe TikTok
  2. Cine a semnat, de fapt, autorizația pentru începerea șantierului la Planșeul Unirii. Explicațiile lui Robert Negoiță, primarul Sectorului 3
  3. Peste 10 mașini, vandalizate într-o singură noapte. Tânărul care a zgâriat autoturismele a fost filmat VIDEO
  4. Comisia Europeană anunță o nouă legislație care ușurează procesul de expulzare a migranților ilegali. Ce presupune aceasta
  5. Netanyahu i-a spus lui Biden că are de gând să lovească infrastructură militară iraniană. Un atac „mortal, precis şi surprinzător”
  6. Exercițiu pentru intimidarea Taiwanului: Peste 150 de nave și avioane ale Chinei au înconjurat insula timp de o zi VIDEO
  7. Un deputat PNL a lovit intenționat mașina fostei soții în trafic. Poliția a deschis un dosar penal pentru amenințări
  8. Recalcularea mică a pensiilor – o nouă încercare de a crea speranțe seniorilor după dezamăgirea marii recalculări
  9. Șapte românce au obținut mandate în administrațiile locale după alegerile din Belgia. Circa 100 de români ar fi candidat în întreaga țară
  10. Coreea de Nord a aruncat în aer drumuri și căi ferate din zona graniței cu Coreea de Sud. S-au tras focuri de avertisment VIDEO