Acțiunile companiei Rheinmetall au crescut la un nivel record după anunțul că tancul Leopard va ajunge în Ucraina

Joi, 26 Ianuarie 2023, ora 22:37
1797 citiri
Acțiunile companiei Rheinmetall au crescut la un nivel record după anunțul că tancul Leopard va ajunge în Ucraina
Compania Rheinmetall care produce tancurile Leopard/ FOTO: mil.in.ua

Decizia mult așteptată a Germaniei de a trimite tancuri grele Leopard în Ucraina, produse de compania Rheinmetall împreună cu Krauss-Maffei Wegmann, a ridicat acțiunile companiei vechi de aproape 134 de ani la un nivel record, relatează Reuters.

Drept urmare, producătorul de tancuri, muniții și alte echipamente militare este evaluat acum la aproximativ 10 miliarde de euro (11 miliarde de dolari), de peste două ori și jumătate mai mult decât anul trecut.

Fondată în 1889 pentru a furniza muniție pentru Imperiul German, Rheinmetall a continuat să fie un furnizor cheie de arme pentru armata germană în timpul Primului și Al Doilea Război Mondial, în timpul cărora compania a fost naționalizată temporar.

Astăzi, compania, care este și un furnizor cheie pentru sectorul auto, are peste 25.000 de angajați în întreaga lume și, pe lângă tancul principal de luptă Leopard, produce și vehiculele de luptă pentru infanterie Puma și Marder, precum și mai multe tipuri de muniție.

Până acum, livrările directe ale Rheinmetall către Ucraina au inclus sisteme de apărare aeriană utilizate pentru combaterea dronelor, muniției, camioanelor militare și spitalelor de campanie.

Grupul a spus că ar putea livra Ucrainei un total de 139 de tancuri Leopard: 51 din Modelul 2 și 88 din modelul mai vechi 1. Rheinmetall a spus că 29 de tancuri Leopard 2A ar putea fi livrate până în aprilie-mai.

Analiștii de la Stifel Equity Research estimează că livrările Leopard ar putea aduce Rheinmetall între 300 și 350 de milioane de euro în acest an și anul viitor, sporind semnificativ câștigurile companiei.

Germania îşi va asuma costul tancurilor Leopard 2 pe care le va oferi Ucrainei, spre deosebire de alţi aliaţi, precum Polonia, care vor cere Uniunii Europene rambursarea costurilor legate de transferul unor tancuri de acest fel către armata ucraineană, a declarat miercuri cancelarul german Olaf Scholz.

"Nu ştiu exact care va fi volumul la care vor ajunge aceste cheltuieli, dar Germania şi le va asuma", a spus Scholz la o conferinţă de presă la Berlin, transmite Agerpres.

Polonia, în schimb, care a anunţat că este pregătită să transfere Ucrainei din propriul său stoc de tancuri germane Leopard 2, a precizat că va cere Uniunii Europene să-i ramburseze costul acestor tancuri şi speră că Bruxellesul va da "dovadă de bunăvoinţă" în acest caz, conform unei declaraţii a premierului polonez Mateusz Morawiecki.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Trei adolescenți arestați în Germania: Plănuiau să atace polițiști și biserici cu cuțite în numele Statului Islamic
Trei adolescenți arestați în Germania: Plănuiau să atace polițiști și biserici cu cuțite în numele Statului Islamic
Trei minori, între care două fete, suspectaţi de pregătirea unui atac terorist islamist în Germania au fost arestaţi şi plasaţi în arest preventiv în weekendul Paştelui catolic, a...
Peste 20% din populația germană, în pragul sărăciei. Milioane de persoane nu-și pot plăti chiria sau ipoteca
Peste 20% din populația germană, în pragul sărăciei. Milioane de persoane nu-și pot plăti chiria sau ipoteca
Puţin peste 17,7 milioane de persoane, sau 21,2% din populaţia Germaniei, trăiau în pragul sărăciei sau excluziunii sociale în 2023, practic acelaşi număr ca în urmă cu un an, potrivit...
#Germania, #crestere, #actiuni compania rheinmetall, #tancuri leopard , #germania
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Rheinmetall este un monstru de tehnologie militara