Germania ar putea abandona investițiile în economia verde în favoarea producției de arme

Duminica, 05 Februarie 2023, ora 01:17
7107 citiri
Germania ar putea abandona investițiile în economia verde în favoarea producției de arme
Tanc german/ FOTO: Rheinmetall Defense

Autoritățile germane iau în considerare redirecționarea subvențiilor alocate pentru închiderea centralelor pe cărbune pentru a sprijini industria de apărare, scrie Bloomberg.

Guvernul federal german discută o astfel de inițiativă cu autoritățile regionale. Construirea de noi fabrici de armament va asigura forțelor armate un număr mare de arme și muniție și va crea noi locuri de muncă, scrie agenția.

Contractorul german al Ministerului Apărării, Rheinmetall AG, a anunțat în decembrie că va crește producția de muniție. Compania va investi peste 10 milioane de euro într-o nouă linie de producție la fabrica sa din Unterlüsse, lângă Hamburg. Se așteaptă ca instalația să producă muniție pentru cele 30 de tunuri antiaeriene autopropulsate Gepard pe care coaliția cancelarului Olaf Scholz a fost de acord să le furnizeze Ucrainei după invazia rusă.

În plus, Rheinmetall ar putea construi o fabrică suplimentară pentru producția de componente pentru muniție în Saxonia din est, a declarat pentru Bloomberg o sursă familiarizată cu discuțiile.

Forțele armate germane (Bundeswehr) au fost afectate de echipamente învechite și parțial defecte de ani de zile, scrie Bloomberg. După invadarea Ucrainei de către Rusia, guvernul german a alocat anul trecut 100 de miliarde de euro pentru investiții în apărare. Atunci cancelarul german Olaf Scholz a promis că Berlinul va aloca mai mult de 2% din PIB pentru armată.

În plus, Germania plănuiește să cheltuiască 17 miliarde de euro pentru construcția unui scut antirachetă. Apărarea antirachetă consolidată va apăra nu numai Germania, ci și țările vecine. Scholz a spus anterior că un sistem european de apărare antirachetă ar fi mai eficient și mai rentabil decât scutul de apărare antirachetă al fiecărei țări.

„De la bun început, Germania va proiecta viitorul sistem de apărare antirachetă în așa fel încât vecinii noștri europeni să se poată alătura, dacă doresc”, a promis Scholz.

Pe fondul crizei de gaze din cauza reducerii livrărilor din Rusia vara trecută, două centrale electrice pe cărbune au reluat funcționarea în Germania. Cu toate acestea, comisarul guvernamental pentru climă Jennifer Morgan a spus că autoritățile nu au renunțat la ideea de a elimina treptat cărbunele ca sursă de energie până în 2030.

România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
#Germania, #economie, #investitii, #fabrici de armament, #productie , #germania
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
E ceva mai profitabil decât producția de răzbel?